Hallinto-oikeus hylkäsi valitukset Tourulan vankilakaavasta

Korkeimpaan hallinto-oikeuteen voi valittaa vain, jos oikeus myöntää luvan.

Hämeenlinnan hallinto-oikeus on hylännyt Jyväskylän Tourulan vankilakaavasta tehdyt valitukset.

Kaava mahdollistaa Laukaan avovankilan muuton Vuonteelta Jyväskylän keskustan kupeeseen Ramoninkadulle, jonne rakennetaan uusi vankila. Jyväskylän kaupunginvaltuusto päätti niin kutsutun Rise-kampuksen kaavasta viime maaliskuussa.

Kaavasta valittivat Jyväskylän alakaupungin asukasyhdistys ry ja Jorma Ursin. Hallinto-oikeus päätti, ettei se tutki Ursinin lisäselvityksessä ja selityksissä eikä Jyväskylän alakaupungin asukasyhdistys ry:n selityksessä esittämiä uusia vaatimuksia ja valitusperusteita.

Hallinto-oikeus myös hylkäsi vaatimuksen katselmuksesta. Muilta osin hallinto-oikeus on tutkinut valitukset ja hylännyt ne.

Oikeus toteaa loppujohtopäätöksessään, että "kunnalla on itsehallintonsa puitteissa oikeus päättää, millainen kaava alueelle laaditaan. Hallinto-oikeus voi tutkia valituksesta ainoastaan kaavan lainmukaisuutta koskevat valitusperusteet. Valtuuston hyväksymää lainmukaista kaavaa ei voida kumota sillä perusteella, että valittajien käsityksen mukaan alueelle olisi tarkoituksenmukaisempaa laatia osin toisenlainen kaava. Kunnanvaltuuston päätös ei ole valituksissa esitetyillä perusteilla lainvastainen.".

Maankäyttö- ja rakennuslain mukaan hallinto-oikeuden päätökseen saa hakea muutosta korkeimmasta hallinto-oikeudesta vain, jos korkein hallinto-oikeus myöntää valitusluvan.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .