Hallituksen energialinja saa tukea kansalta

Hieman yli puolet suomalaisista tukee hallituksen energialinjauksia, selviää Ylen uutisten tekemästä kyselystä.

Kahden ydinvoimaluvan ja uusiutuvan energian paketille löytyy tukea myös opposition kannattajien joukoista. Oppositiopuolue SDP:n äänestäjistä 53 prosenttia tukee hallituksen esityksiä. Myös perussuomalaisten kannattajista valtaosa on tyytyväisiä esityksiin.

Hallituksen esitykset saavat kuitenkin eniten kannatusta hallituspuolueiden tukijoukosta. Kokoomuksen, RKP:n ja keskustan tukijat ovat valtaosin tyytyväisiä, mutta vihreiden kannattajista suurin osa pitää energialinjauksia huonoina.

Energiapaketilla on eniten vastustajia oppositioon kuuluvan vasemmistoliiton joukoissa. Vihreiden ja vasemmistoliiton joukoissa tyytymättömyyden suurin syy on se, että kaksi ydinvoimalupaa on liikaa.

Taloustutkimus haastatteli tutkimusta varten huhti-toukokuun aikana 2 400 ihmistä. Tutkimuksen virhemarginaali on kaksi prosenttiyksikköä suuntaansa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Johtavat lääkärit kiristäisivät kokoontumisrajoituksia – "Nyt on menty yli sen rajan, missä kohtuudella voi olettaa tämän viruksen pysyvän aisoissa"

Hallitus kokoontuu tänään iltakouluun lomien jälkeen

Koulutyö alkaa monissa kouluissa tänään, ensimmäiset kiirehtivät opintielle jo eilen

Valtiovarainministeriön on määrä saada valmiiksi ehdotuksensa ensi vuoden budjetiksi – neuvotteluissa etsitty keinoja esimerkiksi vientiteollisuuden auttamiseksi

Jyväskyläläinen asianajaja Henry Saleva seurasi humalaista rekkakuskia yli 40 kauhuntäyteistä minuuttia: "Jos olisi osunut kohdalle, olisi varmasti ollut henki pois" – katso video heittelehtivästä rekasta

Opettajien lomautukset alkoivat Karstulassa ja jatkuvat syksymmällä – "Ensi vuoteen haemme muita säästöjä"

Kotijuhlat tulossa ja korona arveluttaa? – lue lääkäreiden ja viranomaisten ohjeet turvalliseen juhlintaan

Rivit, Raitti vai Sylit – nyt kysytään kaupunkilaisten mielipidettä Samulinniityn uudesta asuinalueesta

THL:n pääjohtaja: Maskisuositus julkaistaan torstaina – julkiset liikennevälineet erityishuomiona, suosituksesta tulossa alueellinen

Leivonmäkeläinen Helena Gyldén kohtasi Nelostiellä 2,7 promillen humalassa ajaneen rekkakuskin: "Löin jarrut pohjaan ja huudahdin, että herra jumala, nyt se kaatuu"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.