Hallituksen kriisineuvotteluissa toiveikkuutta – sote-kompromissi käsittelyssä

Toiveikkuus sote-ratkaisun löytymiseksi ja hallituskriisin avaamiseksi on kasvanut aamupäivällä, kun hallituspuolueet ovat käsitelleet pääministeri Juha Sipilän (kesk.) uutta kompromissiehdotusta.

Hallituskriisiä ja sote-kiistaa ratkotaan nyt valtioneuvoston linnassa, jossa ovat koolla kaikkien hallituspuolueiden puheenjohtajat ja hallituksen avainministereitä.

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Matti Vanhanen sanoi aamun ryhmäkokouksen jälkeen olevansa toiveikkaampi kuin yön jälkeen.

– On olemassa kompromissin ituja, hän kuvasi tilannetta STT:lle.

Aamupäivällä koolla oli myös kokoomuksen eduskuntaryhmä. Puheenjohtaja ja valtiovarainministeri Alexander Stubb poistui kokouksesta kommentoimatta tilannetta medialle.

Kokoomuksen kansanedustajan Ben Zyskowiczin mukaan kokoomus on valmis järjestämään uuden ryhmäkokouksen iltapäivän tai illan aikana, jos löytyy sellainen neuvottelutulos, jota kannattaa vielä käsitellä. Hänen mukaansa sote-alueiden määrä on yhä se, mistä vääntöä käydään. Kokoomuksen kansanedustaja Juhana Vartiainen sanoi, että olisi absurdia jos hallitus kaatuisi tähän.

Kaikkien hallituspuolueiden eduskuntaryhmät ovat koolla jälleen iltapäivällä.

Kiista sote-alueiden määrästä leimahti hallituskriisiksi eilen 18:aa aluetta ajavan keskustan ja pienempää määrää vaativan kokoomuksen välillä.

Sipilä kertoi aamulla tekevänsä vielä yhden yrityksen sote-ratkaisuksi aamupäivän aikana. Yön aikana tehtiin hänen mukaansa useita kompromissiehdotuksia, mutta neuvottelutulosta ei saavutettu.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lähteet: Sipilän kompromississa 15 sote-aluetta

Sipilä: Vielä yksi yritys sote-ratkaisuksi

Uusimmat

Kotimaa

Vessariitaa rauhoitelleen miehen ravintolailta päättyi ambulanssiin Jämsässä – vamman aiheuttaneen maksettavaksi yli 21 000 euron korvaukset

Poliisi vastaa kritiikkiin toiminnastaan Turkki-mielenosoituksessa Helsingissä: "Poikkeuksellista, että mielenosoituksen järjestäjä ei noudata määräyksiä"

Viron poliisi: Silja Europalta löytyi kaksi kuollutta nuorta aikuista, ei merkkejä väkivallasta – eri hyteistä löytyneet kuolleet olivat Suomesta

Hakalan sauna vetänyt väkeä Jyväskylään ympäri Suomen ja maailman – himosaunoja Pelle Miljoona vieraili Halssilassa, mutta ei päässyt lauteille

Myös autottomat voivat joutua maksajiksi, kun hallitus vaatimassa latausmahdollisuutta pihoihin

Saunalautta karille Päijänteellä yön pimeinä tunteina: "Hakkasi kiviin ja vaurioita olisi kohta tullut"

Silppua ruohonleikkurilla, haravoi tai tee oma jätesäkkikomposti – näin pääset eroon pihan peittävästä lehtipeitteestä

Kaksio tuhoutui tulipalossa Jyväskylän Sarvivuoressa – palovaroitin ei hälyttänyt

Yön uutiskooste: Mielenosoituksia, Brexit-jankkausta, jalkapalloyllätys ja huonon ajokelin varoitus

Kolumni: Seikkailupuiston lopettaminen oli jyväskyläläisille lapsiperheille järkytys – nyt paikka on vielä järkyttävämpi

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.