Hallituksen rintama säröilee Kreikka-lainassa

Hallitus ei saa omiltaan aivan saumatonta tukea, kun eduskunta äänestää 1,6 miljardin euron lainasta Kreikalle ensi viikon keskiviikkona.

Keskustan kansanedustajat Hannu Hoskonen ja Pekka Vilkuna ilmoittivat tiistai-illan lainakeskustelussa, että he aikovat äänestää lainan myöntämistä vastaan.

Hoskosen mielestä on käsittämätöntä, että veronmaksajat pannaan taas velkakriisin maksajiksi. Hän sanoi, että myös Kreikkaa luotottaneille pankeille olisi pitänyt sälyttää vastuuta tapahtuneesta.

Vilkuna ei voi hyväksyä sitä, että Kreikan tilanteessa rankaisematta jäävät niin virkamiehet, poliittiset päättäjät kuin pankkimiehetkin.

- Jos viljelijä tekee satasen virheen vahingossa, tulee vähintään tuhannen euron sanktio. Vain yhtä ryhmää kohdellaan näin, muut saavat mellastaa miten vain, Vilkuna paheksui.

Lainajärjestelyä arvosteli voimakkaasti myös Markku Uusipaavalniemi (kesk.), joka aika ajoin on äänestänyt hallitusta vastaan. Nyt hän muistutti sanoneensa jo aiemmin, ettei pankkeja tai muita valtioita pidä pelastaa, kun rytinä alkaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.