Hallituksen sisällä sanasota rahoitusmarkkinaverosta

Hallituksen sisällä puhkesi tänään poikkeuksellisen raju tiedotustaistelu sen jälkeen, kun hallituksen EU-ministerivaliokunta päätti aamuvarhaisella, että Suomi ei lähde mukaan niin sanotussa tiivistetyssä yhteistyössä valmisteltuun rahoitusmarkkinaveroon.

SDP, vihreät ja vasemmistoliitto ilmoittivat heti olevansa eri mieltä hallituksen enemmistön kanssa. Elinkeinoelämän järjestöt puolestaan syöksyivät oitis pääministeri Jyrki Kataisen (kok.) tueksi.

SDP:n puheenjohtajan Jutta Urpilaisen mukaan Suomi ei nyt ole demarien haluamalla tavalla eturintamassa suitsimassa rahoitusmarkkinoita. Hän muistutti, että yli 90 prosenttia sekä euromaiden väestöstä että bruttokansantuotteesta on mukana tiivistetyssä yhteistyössä.

Puolustuskannalle joutunut Katainen perusteli Suomen jäämistä rahoitusmarkkinaveron ulkopuolelle työpaikkojen säilyttämisellä.

Kataisen mukaan veron käyttöönotto olisi aiheuttanut todellisen riskin työpaikkojen menetyksistä, koska osa keskeisistä kilpailijamaista on ilmoittanut jäävänsä veron ulkopuolelle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.