Hallituksen työllisyyspolitiikka sai eduskunnan luottamuksen äänin 101–73

Hallitus on saanut eduskunnan luottamuksen äänin 101–73. Äänestyksestä poissa oli 17, ja tyhjää äänesti kahdeksan kansanedustajaa. Eduskunta äänesti hallituksen työllisyyspolitiikkaa koskevasta tiedonannosta ja sitä kautta hallituksen luottamuksesta.

Kansanedustajat keskustelivat tiedonannosta eilen iltamyöhään asti. SDP:n Eero Heinäluoma ja perussuomalaisten Leena Meri esittivät tiedonantokeskustelussa hallitukselle epäluottamuslauseita. Heinäluoman ehdotus voitti äänestyksen ennen luottamusäänestystä äänin 154–17.

Oppositiosta hallituksen luottamuksen puolesta äänestivät muun muassa perussuomalaisista Tom Packalén ja vihreistä Antero Vartia.

RKP:n kansanedustajista neljä äänesti hallituksen luottamuksen puolesta ja kristillisdemokraateista yksi. Kummastakaan puolueesta kukaan ei äänestänyt hallituksen luottamusta vastaan.

Sen sijaan yhden miehen eduskuntaryhmien kansanedustajat Harry Harkimo ja Paavo Väyrynen äänestivät hallituksen luottamusta vastaan. Harkimo on entinen kokoomuksen eduskuntaryhmän jäsen ja Väyrynen entinen keskustan europarlamentaarikko.

Kansanedustajat keskustelivat hallituksen tiedonannosta eilen iltamyöhään asti. SDP:n Eero Heinäluoma ja perussuomalaisten Leena Meri esittivät tiedonantokeskustelussa hallitukselle epäluottamuslauseita. Heinäluoman ehdotus voitti tänään niiden välisen äänestyksen ennen luottamusäänestystä äänin 154–17.

Sipilä kehottaa ay-liikettä malttiin ja harkintaan

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) mukaan hallitus jatkaa pieniä yrityksiä koskevan irtisanomislain valmistelua, koska sai eduskunnalta tuen.

Sipilä kehottaa ammattiyhdistysliikettä käyttämään malttia ja harkintaa toimissaan eduskunnan luottamusäänestyksen jälkeen.

Sipilän mukaan eduskunta linjasi äänestyksessään yli hallitus–oppositio-rajan, että hallituksen linjan mukaisia työllistämistoimia jatketaan.

Sipilän mukaan hallitus on nyt velvoitettu toimimaan eduskunnan tahdon mukaisesti ja tuomaan lakiesityksen viipymättä eduskuntaan.

Rinne huolissaan kiistan laajenemisesta

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne on huolissaan irtisanomislakikiistan jatkuvasta laajenemisesta. Rinteen mukaan ratkaisun avaimet kiistaan ovat hallituksen käsissä.

Rinteen mielestä hallituksen pitäisi lähteä nyt hakemaan kiistaan ratkaisua puhtaalta pöydältä. Huomiota tulisi irtisanomissuojan keventämisen sijaan kiinnittää esimerkiksi pienten yritysten juridiseen neuvontaan irtisanomistapauksissa.

Rinteen mukaan eduskunnan tiedonantoäänestyksen tulos oli odotetunlainen tiistain keskustelun jälkeen.

 

Korjattu kello 14.22: Tiedonantoäänestyksestä poissa oli 17 ja tyhjää äänesti kahdeksan (ei toisinpäin).

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.