Hallitus esittää Terrafamelle 38 miljoonaa euroa lisää

Hallitus antoi torstaina eduskunnalle lisätalousarvioesityksen, jossa esitetään 38,5 miljoonan euron lisäystä käytettäväksi Terrafame Groupin oman pääoman korottamiseen.

Summa on sama, jonka peruuttamista hallitus on esittänyt Talvivaaran konkurssipesälle myönnetyistä rahoista.

Valtio on pääomittanut Terrafame Groupia viime vuonna yhteensä 209 miljoonalla eurolla entisen Talvivaaran kaivoksen omistus- ja rahoitusjärjestelyihin liittyen. Terrafame hankki Talvivaara Sotkamon konkurssipesältä sen liiketoiminnan ja omaisuuserät.

Terrafame on syksystä alkaen ajanut Sotkamon kaivosta ylös. Terrafame Groupin toimitusjohtajan Matti Hietasen mukaan ylösajo on sujunut hyvin, mutta yhtiön kassa on kulunut jonkin verran nopeammin kuin kesällä arvioitiin.

– Kaivoksen ylösajo on edennyt suunnitellun budjetin mukaisesti tiukan kustannuskurin ansiosta. Samalla kuitenkin Terrafame on joutunut esimerkiksi investoimaan arvioitua enemmän kaivoksen laitteistoihin, eli ylösajon edetessä korjaustarve on osoittautunut kesällä 2015 tehtyjä arvioita jonkin verran suuremmaksi, Hietanen kertoo tiedotteessa.

Hietasen mukaan nikkelin hinnan kehitys on myös vaikuttanut negatiivisesti Terrafamen tuloihin. Tavoitteena on, että Terrafamen kassavirta olisi vuodenvaihteessa 2017–2018 positiivinen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Metsästäjä losautti Päijänteeseen pudonnutta sorsaa veneestä – ei olisi kannattanut

Ruokalähetti voi joutua yrittäjäksi vasten tahtoaan – työministeri lupaa alustatyöntekijöille aiempaa paremmat oikeudet

Hävittäjät uusitaan, mutta pitääkö myös Hawkit päivittää? – Loikka harjoituskoneista uusiin hävittäjiin on pitkä

Jyväskylän AaltoAlvarin vastasauna on ollut kuukausia poissa käytöstä, eikä avaamisajankohdasta ole tietoa – Saunaseura huolestunut tilanteesta

Jorman tilaaman otsalampun laturi räjähti: "Se oli jumalaton pamaus" – Julkinen keskustelu turvallisuudesta sai pelastustoimen aloittamaan akkupalojen tilastoinnin

Todistusvalinnasta tulee pääväylä korkeakouluun ensi keväänä – Yliopistot julkaisivat tiedot aloituspaikkojen osuudesta jo kesällä 2018, milloin tulevat ammattikorkeakoulujen tiedot?

Lännen media: Vain kolmasosa suomalaisista tietää, kuka on eduskunnan puhemies

Laukaalaisvanhemmille kavallustuomiot rahojen "lainaamisesta" lasten tileiltä

Yön uutiskooste: Barcelonassa mellakoitiin, Brexitistä äänestys, naisten asema Suomen pörssiyhtiöissä parantunut

Uutinen Nikolai Bobrikovin murhasta levisi nopeammin Meksikoon kuin Mikkeliin

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.