Hallitus tiedonannossaan: Jatkamme irtisanomislain valmistelua, jos eduskunta antaa asiassa luottamuksen

Hallitus sanoo tiedonannossaan jatkavansa pienten yritysten irtisanomissuojaa keventävän esityksen valmistelua, jos se saa eduskunnalta asiassa luottamuksen keskiviikon äänestyksessä.

Hallitus antoi aamupäivällä eduskunnalle tiedonannon työllisyyspolitiikastaan ja aikeistaan madaltaa työllistämiskynnystä pienissä yrityksissä. Samalla tiedonannon teksti tuli julkiseksi.

Eduskunta käsittelee asiaa huomenna ja äänestää hallituksen luottamuksesta ylihuomenna.

Vielä viime viikolla pääministeri Juha Sipilä (kesk.) korosti tiedonannon koskevan hallituksen koko työllisyyspoliittista linjaa eikä yksittäistä lakihanketta. Sipilä sanoi eduskunnassa torstaina järjestetyssä tiedotustilaisuudessa, että tiedonannossa on kyse hallituksen laajemmasta työllisyyspoliittisesta linjasta ja että äänestyksessä ei äänestetä varsinaisesti yksittäisestä irtisanomislaista.

Oppositio kritisoi muotoilua tuoreeltaan.

–  Tämä naamioidaan työllisyyskeskusteluksi, vaikka tosiasiassa eduskunnassa äänestetään irtisanomissuojan heikentämisestä. Eduskunnassa on käytävillä paljon sellaisia hallituspuolueiden kansanedustajia, jotka eivät näe mitään järkeä tässä kiistelyssä eivätkä itse asiassa tämän lain sisällössäkään, sanoi SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne.

Tiilikainen tuuraa pääministeriä

Hallitus sanoo tiedonannossaan, että erityisesti pienissä yrityksissä työsuhdeturvaa koskevien säännösten on katsottu nostaneen työllistämiskynnystä ja että tämän vuoksi hallitus on tuomassa eduskuntaan esityksen irtisanomissuojan keventämisestä alle kymmenen työntekijän yrityksissä.

–  Edellä esitetyn pohjalta hallitus jatkaa pienten yritysten työllistämiskynnyksen madaltamista koskevan hallituksen esityksen valmistelua, jos eduskunta antaa luottamuksen hallitukselle tässä asiassa, kuuluu tiedonannon viimeinen lause.

Ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen (kesk.) kertoi Twitterissä toimineensa pääministerin sijaisena, kun hallitus tänään päätti tiedonannosta.

–  Nyt eduskunta saa päättää, tukeeko se hallituksen tuloksellista työllisyyslinjaa ja helpotetaanko myös mikroyritysten mahdollisuuksia tarjota työpaikkoja, Tiilikainen tviittasi.

Tiedonannossa painotetaan, että myös jatkossa irtisanomisen perusteena tulisi olla asiallinen ja painava syy.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Sovatek keskittää päihdetytötä Kyllöön ja laajentaa pisteen aukioloa

Myrkkykaapit, sarjakuvaboikotit, määrärajoitukset – kirjastolaitos oli 1900-luvulla sivistyksen taistelukenttä, jota säädeltiin äärimmäisen tarkasti

EIT: Suomi loukkasi ihmisoikeussopimusta karkottaessaan irakilaismiehen vuonna 2017 – ammuttiin palautuksen jälkeen Irakissa

Nelostie Joutsan ja Kanavuoren välillä on avattu liikenteelle

Onko tässä Touko Aallon ja Bella Forsgrénin seuraaja? Elma Hyöky, 25, keräsi Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan vaaleissa äänimäärän, jollaista ei ole nähty 16 vuoteen

Tukevassa humalassa ollut mies ajoi selvää ylinopeutta Äänekoskella keskiviikon ja torstain välisenä yönä

Sydänsairaala tahtoo laajeta Keski-Suomeen – yhteistyöhön kaavailtu eri vaihtoehtoja

Tuoko avarampi magneettikuvauslaite apua ahtaanpaikankammoon? – Jyväskyläläinen lääkärikeskus hankki miljoonainvestoinnilla nykyaikaisen ja ekologisen laitteiston

Syksyn paras ylioppilas kirjoitti 8 laudaturia ja 2 eximiaa Kempeleen lukiossa

Keski-Suomen Valokuituverkoille etsitään nyt ostajaa – kunnat kyyryssä velkataakan alla

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.