Hallitusneuvotteluja käydään miesvallalla

Hallitusneuvottelut jatkuvat uusissa pienryhmissä, joiden kokoonpanon valtioneuvosto julkisti keskiviikkona.

Strategisten painopisteiden hyvinvointiryhmää vetää Hanna Mäntylä (ps.), työtä ja työllisyyttä Juhana Vartiainen (kok.), koulutusta ja osaamista Tuomo Puumala (kesk.) ja biotaloutta Pirkko Mattila (ps.). Muun muassa digitalisaatiota ja toimintatapoja miettivää ryhmää luotsaa Olli-Pekka Heinonen (kok.).

Kestävää julkista taloutta pohditaan Kimmo Tiilikaisen (kesk.) johdolla. Rakenneuudistuksia vetää Juha Rehula (kesk.), sisäistä turvallisuutta Raimo Vistbacka (ps.) ja verotusta Petteri Orpo (kok.).

Ryhmät neuvottelevat omista erikoisalueistaan. Mahdolliset ristiriidat menevät käsiteltäväksi puolueiden puheenjohtajista ja heidän avustajistaan koostuvalle johtoryhmälle.

Uusista neuvottelijoista lähes 65 prosenttia on miehiä. Miesten osuus on laskenut hieman hallitusneuvottelut aloittaneista ryhmistä, joissa heitä oli noin 70 prosenttia.

Erityisen miesvoittoisia ovat johtoryhmä, kestävän julkisen talouden ryhmä ja sisäisen turvallisuuden ryhmä. Selvä naisenemmistö on vain hyvinvointia pohtivassa ryhmässä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.