Hallitusneuvottelut jatkuvat aamuyhdeksältä

Hallitusneuvottelut jatkuvat tänään Säätytalolla. Neuvottelut alkavat kello yhdeksältä aamulla.

Hallitusneuvottelujen vetäjä Antti Rinne (sd.) kertoi eilen, että talouden raameista on jo syntynyt selvyys. Esimerkiksi hankkeiden rahoitustavoissa, työllisyystoimissa ja verotusta koskevissa asioissa on kuitenkin vielä ratkaistavia kysymyksiä.

Rinteen tavoitteena on, että hallitusohjelma valmistuu perjantaihin mennessä. Sunnuntaina median eteen astuneet puheenjohtajat totesivat ajankohdan olevan haastava, sillä eurovaalit pidetään viikon päästä.

– Se tietysti aiheuttaa vähän paineita ajallisesti näihin neuvotteluihin, RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson sanoi.

Puoluejohtajat kävivät sunnuntaina läpi taloustyöryhmän tilanneraporttia. Työryhmiä on kaikkiaan 18, ja raportteja odotetaan puheenjohtajien käsittelyyn tiistaihin mennessä.

Puheenjohtajapöytään on siis tulossa useita visaisia teemoja. Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä sanoi perjantaina, ettei keskusta aio joustaa kynnyskysymyksistään. Samaan kuoroon yhtyi sunnuntaina vihreät.

– Vielä ei ole sellainen aika, että ryhmät olisivat perääntyneet kynnyskysymyksistä, vihreiden puheenjohtaja Pekka Haavisto sanoi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.