Halloweenia voi viettää näinkin: 160 kilometriä metsässä yötä myöten

Perinteisiin luottavat suomalaiset viettivät lauantaina pyhäinpäivää perinteisin menoin. Uudemman juhlaperinteen omaksuneet juhlivat ehkä railakkaammin amerikkalaisperäistä Halloweenia.

Ja sitten ovat ne noin 130, jotka päättivät viettää juhlapäivää patikoiden, juosten tai pyöräillen omasta kunnosta riippuen 50–160 kilometriä. Kyseessä on kuudennen kerran järjestettävä Halloween Hike -tapahtuma, jonka osanottajat tekevät matkaa reilun vuorokauden aikana Laukaan ja Lievestuoreen välisissä maastoissa.

– Kyseessä ei ole varsinainen kilpailu. Tarjoamme kaikille, joita pitemmät matkat kiinnostavat, mahdollisuuden testata, kuinka hyvin tällaista jaksavat, kilpailunjohtaja Riku Pulliainen kertoo puhelimitse illankähmyssä Laukaan Tarvaalassa sijaitsevasta kisakeskuksesta.

Jyväskylän opiskelevien partiolaisten (JOPA) järjestämään Halloween Hikeen ilmoittautui tänä vuonna ennätykselliset 137 ihmistä, joista matkaan lauantaina kello 8–13 välillä lähti yhä ennätykselliset 129. Pulliaisen mukaan kukaan ei ollut vielä ennen iltakymmentä keskeyttänyt, joskin ensimmäiset pyöräilijät olivat jo saaneet matkansa taitettua.

Tapahtumaan osallistuu ultramatkojen harrastajia ja triathlonisteja, mutta myös aivan tavallisia hyväkuntoisia omien rajojensa kokeilijoita. Aikaa otetaan välietapeilla, mutta siinäkin on kyse lähinnä maastossa olevien matkantekijöiden seurannasta ja turvallisuudesta.

Matkaa tehdään päivää ja yötä myöten useimmiten pienissä ryhmissä, ihan mukavuussyistä. Halloween Hike 2015 päättyy sunnuntaina niin, että viimeistenin vaeltajien pitäisi saapua maaliin puoleenpäivään mennessä. Jos joku jää reitin varrelle, järjestäjät ovat valmiita lähtemään apuun.

– Tähän mennessä ei ole koskaan tarvinnut lähteä ketään etsimään, Pulliainen kertoo rauhoittavan tiedon.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .