Halonen: Maahanmuuttajien työllisyydestä huolehdittava

Presidentti Tarja Halonen kehottaa huolehtimaan maahanmuuttajien työllistymisestä.

Presidentti muistutti sunnuntaina avatessaan Yhteisvastuukeräyksen, että työ on ihmisen perusoikeus. Se ei noin joka viidennen maahanmuuttajan kohdalla kuitenkaan toteudu. Maahanmuuttajien työttömyysaste on noin kolminkertainen kantaväestöön verrattuna.

– Ennakkoluulot ja asenteet saattavat edelleen olla esteenä näiden ihmisten palkkaamiseen. Heidän työllistymiseensä Suomessa vaikuttavat myös korkeat kielitaitovaatimukset.

Halosen mukaan nykyisessä vaikeassa työllisyystilanteessa maahanmuuttajien pääsy työmarkkinoille on entistä haasteellisempaa. Myös heidän työllisyytensä on tässäkin tilanteessa yhteiskuntamme eheyden kannalta tärkeää, presidentti painotti.

– Kaikista on pidettävä hyvää huolta. Ihmiselle on annettava mahdollisuus lisätä työpanoksellaan omaa ja yhteistä hyvää, hän opasti.

Luterilaisen kirkon vuosittainen Yhteisvastuukeräys kerää varoja maahanmuuttajien työllistämiseen Suomessa sekä Kirkon Ulkomaanavun kehitysyhteistyöhön ja katastrofiapuun.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Petri Honkonen ottaa ärhäkkäästi kantaa sisäilmasta sairastuneiden puolesta: "Vähättelyn ja luulosairaiksi leimaamisen on loputtava"

Lapin-matkailun odotetaan kasvavan myös tänä talvena Thomas Cookin konkurssista huolimatta

Maksamaton vieras vietti aamupäivän sinnikkäästi jyväskyläläisen kahvilan sisätiloissa – henkilökunta nappasi siipeilijän lopulta nalkkiin

Opetusministeri Andersson Ylen Ykkösaamussa: Sitova mitoitus oppilashuoltoon tarkoitus saada tällä hallituskaudella

Metsästäjä losautti Päijänteeseen pudonnutta sorsaa veneestä – ei olisi kannattanut

Ruokalähetti voi joutua yrittäjäksi vasten tahtoaan – työministeri lupaa alustatyöntekijöille aiempaa paremmat oikeudet

Hävittäjät uusitaan, mutta pitääkö myös Hawkit päivittää? – Loikka harjoituskoneista uusiin hävittäjiin on pitkä

Jyväskylän AaltoAlvarin vastasauna on ollut kuukausia poissa käytöstä, eikä avaamisajankohdasta ole tietoa – Saunaseura huolestunut tilanteesta

Jorman tilaaman otsalampun laturi räjähti: "Se oli jumalaton pamaus" – Julkinen keskustelu turvallisuudesta sai pelastustoimen aloittamaan akkupalojen tilastoinnin

Todistusvalinnasta tulee pääväylä korkeakouluun ensi keväänä – Yliopistot julkaisivat tiedot aloituspaikkojen osuudesta jo kesällä 2018, milloin tulevat ammattikorkeakoulujen tiedot?

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.