Halonen: Selonteko ei tuo Nato-jäsenyyttä lähemmäksi

Presidentti Tarja Halosen mielestä turvallisuus- ja puolustuspoliittisen selonteon muotoilu ei tuo Suomen Nato-jäsenyyttä yhtään lähemmäksi tai siirrä sitä yhtään kauemmaksi. Selonteko pitää jäsenyyden hakemisen samanlaisena mahdollisuutena kuin aiemminkin.

Halonen muistutti valtiopäivien avajaispuheessaan, että Suomi päättää itse turvallisuuspoliittisista ratkaisuistaan. Nato-linjauksen muuttuneesta sanamuodosta huolimatta hallituksen ja presidentin keskusteluissa oltiin hänen mukaan täsmälleen yhtä mieltä siitä, että Suomen politiikka ei muutu.

Halonen perusteli myös selontekoon sisältyvää aikomusta korottaa puolustusmäärärahoja.

Jalkaväkimiina- ja rypäleasesopimus pakottavat kehittämään korvaavia asejärjestelmiä. Ne taas ovat nykyisiä järjestelmiä selvästi kalliimpia, joskin tehokkaampia.

Naton apulaispääsihteeri Martin Erdmann kehuu Suomea mallikelpoiseksi kumppanimaaksi. Erdmann kertoi Helsingissä, että Natossa on pantu merkille myötämielisyydellä Suomen hallituksen Nato-kirjaus turvallisuus- ja puolustuspoliittisessa selonteossa. Hänen mukaansa Naton ovet ovat Suomelle auki.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Poliisi: Mielenosoituksiin osallistui Pohjoismaisen vastarintaliikkeen toiminnassa olevia henkilöitä, kuva- ja videomateriaalia käydään läpi

Linnan juhlia seurattiin aiempaa enemmän verkossa – tv-lähetyksillä yhteensä kolme miljoonaa katsojaa

Keskustan varapuheenjohtaja kertoo, että hallitus on kipuillut alusta alkaen – "Vahvaa luottamusta ei ole pystytty rakentamaan"

Tuhannet yhdistävät lukion ja ulkomaat – Jyväskylässä opiskelijoita hemmotellaan maksuttomalla opintojaksolla eri puolilla Eurooppaa

Puhemies Vanhanen Ylen Ykkösaamussa: Keskustelu uusista vaaleista hallituskriisin yhteydessä ylitse kaiken suhteellisuuden

Eurojackpotin päävoitto pelattiin Janakkalassa

Suomalaisoperaattorit luottavat Huawein tekniikkaan – ”todisteita Huawein laitteisiin liittyvistä tietoturvariskeistä ei ole esitetty”

Ihminen jäi junan alle Jyväskylässä – rataliikenne Jyväskylän ja Jämsän välillä jatkuu

Yön uutiskooste: Puolueet vastaavat tänään Antti Rinteen kysymyksiin, itsenäisyyspäivän mielenosoitusten kiinniotetuista suurin osa päästetty vapaaksi, Ericssonille miljardisakot

Kirjailija Hannele Huovi vei Linnaan erikoisia terveisiä – "Etiketti on tärkeää, karhutkin sen tietävät"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.