Halonen ja Clinton tapasivat Vilnan naiskokouksessa

Presidentti Tarja Halonen on tavannut Yhdysvaltain ulkoministerin Hillary Clintonin Vilnassa järjestetyssä kansainvälisessä kokouksessa.

Halonen ja Clinton keskustelivat Suomen ja Yhdysvaltain kahdenvälisistä suhteista sekä ajankohtaisista kansainvälisistä asioista.

Vilnan kokouksen olivat kutsuneet koolle presidentti Halonen ja Liettuan presidentti Dalia Grybauskaite. Tavoitteena oli etsiä keinoja siihen, kuinka naisten osallistumista päätöksentekoon voitaisiin lisätä.

Keskustelun aiheena oli muun muassa naisten taloudellinen itsenäisyys ja naisiin kohdistuva väkivalta.

Halonen otti kantaa riittämättömään väkivaltatilastointiin huomauttamalla, että naisiin kohdistuva väkivalta on tehtävä näkyväksi, jotta siihen voidaan puuttua.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Poliisi: Mielenosoituksiin osallistui Pohjoismaisen vastarintaliikkeen toiminnassa olevia henkilöitä, kuva- ja videomateriaalia käydään läpi

Linnan juhlia seurattiin aiempaa enemmän verkossa – tv-lähetyksillä yhteensä kolme miljoonaa katsojaa

Keskustan varapuheenjohtaja kertoo, että hallitus on kipuillut alusta alkaen – "Vahvaa luottamusta ei ole pystytty rakentamaan"

Tuhannet yhdistävät lukion ja ulkomaat – Jyväskylässä opiskelijoita hemmotellaan maksuttomalla opintojaksolla eri puolilla Eurooppaa

Puhemies Vanhanen Ylen Ykkösaamussa: Keskustelu uusista vaaleista hallituskriisin yhteydessä ylitse kaiken suhteellisuuden

Eurojackpotin päävoitto pelattiin Janakkalassa

Suomalaisoperaattorit luottavat Huawein tekniikkaan – ”todisteita Huawein laitteisiin liittyvistä tietoturvariskeistä ei ole esitetty”

Ihminen jäi junan alle Jyväskylässä – rataliikenne Jyväskylän ja Jämsän välillä jatkuu

Yön uutiskooste: Puolueet vastaavat tänään Antti Rinteen kysymyksiin, itsenäisyyspäivän mielenosoitusten kiinniotetuista suurin osa päästetty vapaaksi, Ericssonille miljardisakot

Kirjailija Hannele Huovi vei Linnaan erikoisia terveisiä – "Etiketti on tärkeää, karhutkin sen tietävät"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.