Halpaa huvia - tai kallista

Erilaisissa internet-peleissä ja -ympäristöissä rahaa käytetään hyvinkin eri tavoin ja erityyliseen kuluttamiseen.

Habbo Hotelissa pelaajat pukevat hahmonsa mieleisellään tavalla sekä hankkivat kalusteita ja esineitä virtuaalikotiinsa. Tavaroita saa rahalla, ja myyntiluettelon sisältö vaihtuu usein. Pelin sisällä voidaan käydä vaihtokauppaa. Joistakin esineistä on tullut valuuttaa muistuttavia vaihdon välineitä.

World of Warcraft on laaja seikkailupeli, jota innokkaimmat harrastajat pelaavat lähes kokopäiväisesti. Oikean rahan käyttö pelin sisällä on kiellettyä. Pitkälle edistyneitä hahmoja on kuitenkin 1990-luvun lopulta lähtien myyty internetin huutokauppasivuilla jopa tuhansien eurojen hintaan. Myös pelissä käytettäviä kultarahoja myydään internetissä.

FarmVille on Nopeasti suosiota saavuttanut peli, jota voi pelata muun muassa Facebookissa. Omalle maatilalle voi ostaa esimerkiksi traktorin tai värikkäitä aitoja.Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Petri Honkonen ottaa ärhäkkäästi kantaa sisäilmasta sairastuneiden puolesta: "Vähättelyn ja luulosairaiksi leimaamisen on loputtava"

Lapin-matkailun odotetaan kasvavan myös tänä talvena Thomas Cookin konkurssista huolimatta

Maksamaton vieras vietti aamupäivän sinnikkäästi jyväskyläläisen kahvilan sisätiloissa – henkilökunta nappasi siipeilijän lopulta nalkkiin

Opetusministeri Andersson Ylen Ykkösaamussa: Sitova mitoitus oppilashuoltoon tarkoitus saada tällä hallituskaudella

Metsästäjä losautti Päijänteeseen pudonnutta sorsaa veneestä – ei olisi kannattanut

Ruokalähetti voi joutua yrittäjäksi vasten tahtoaan – työministeri lupaa alustatyöntekijöille aiempaa paremmat oikeudet

Hävittäjät uusitaan, mutta pitääkö myös Hawkit päivittää? – Loikka harjoituskoneista uusiin hävittäjiin on pitkä

Jyväskylän AaltoAlvarin vastasauna on ollut kuukausia poissa käytöstä, eikä avaamisajankohdasta ole tietoa – Saunaseura huolestunut tilanteesta

Jorman tilaaman otsalampun laturi räjähti: "Se oli jumalaton pamaus" – Julkinen keskustelu turvallisuudesta sai pelastustoimen aloittamaan akkupalojen tilastoinnin

Todistusvalinnasta tulee pääväylä korkeakouluun ensi keväänä – Yliopistot julkaisivat tiedot aloituspaikkojen osuudesta jo kesällä 2018, milloin tulevat ammattikorkeakoulujen tiedot?

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.