Halvin vessapaperi oli myös paras – tiskiaineista voiton vei klassikkomerkki

Lidlin Floralys-wc-paperi voitti Kuluttaja-lehden wc-paperivertailun. Vertailussa testattiin seitsemää kolmikerroksista vessapaperia ja yhtä kaksikerroksesta verrokkia.

Testattavat paperit olivat: Floralys Soft & Strong, K-menu, Rainbow, Pirkka Kuvioitu, Serla Hellä Valkoinen, Lambi ja Lotus Soft Embo. Verrokkina käytettiin X-tran paperia.

Papereista Floralys pärjäsi laboratoriotesteissä parhaiten. Paperi todettiin kestäväksi, mutta erinomaisesti putkistossa hajoavaksi. Käyttäjien suosikki oli kuitenkin Lambi, joka sai lähes täydet pisteet kaikista arvioiduista ominaisuuksista, muun muassa pehmeydestä, tuntumasta ja imukyvystä.

K-Menua lukuunottamatta kaikki testattavat paperit saivat hyvän tai erittäin hyvän arvosanan.

Papereita testattiin sekä laboratoriossa että kuluttajien käytössä. Laboratoriossa selvitettiin vetolujuutta, imukykyä ja hajoamista. Käyttäjät arvioivat papereiden repeytymiskestävyyttä, arkin repäisyä irti, ensimmäisen arkin repäisyä, paperin ulkonäköä, pehmeyttä, tuntumaa iholla, imukykyä ja paperin kerrosten pysymistä yhdessä.

Testissä todettiin, että paperin määrissä on suuria eroja. Floralys-rullassa on yli 8 metriä enemmän paperia kuin lyhimmässä rullassa, Lotus Soft Embossa. Lidlin Floralys on kolmikerroksisista papereista halvinta (0,15 e / 100 arkkia), kun paperin määrä otetaan huomioon. Lähes puolet kalliimpaa oli Lotus Soft Embo (0,27 e / 100 arkkia).

Floralys valmistetaan Ruotsissa, ja siihen käytetty selluloosa on peräisin Saksasta, Ruotsista, Espanjasta ja Brasiliasta. Suurin osa testin muista wc-papereista valmistetaan Suomessa, pääosin suomalaisista raaka-aineista.

Fairyllä pesee puolet enemmän

Fairy Platinumin todettiin pesevän seitsenkertaisesti astioita verrattuna testin reputtaneeseen Mayeriin. Kärkikahinoihin pääsi myös muutama kauppojen omista edullisista merkeistä, kuten Lidlin W5 Power Green.

Lehden testiryhmä todisti, että Fairyn tiskiaineet olivat testissä noin puolet riittoisampia kuin Keskin seuraavaksi eniten myydyt Pirkka ja Sunlight.

Testattavana oli 16 nestemäistä käsitiskiainetta: Ecover Sitruuna & Aloe vera, Fairy Ultra Original, Fairy Platinum Original, Fairy Clean & Fresh, iiSi Sitruuna, K-Menu Lime, LV herkälle iholle, Mayeri Lemon, Method Lemon-mint, Mini Risk Herkkäihoisille, Pirkka Sitruuna, Rainbow Lemon, Sunlight Hygiene Lime&Mint ja W5 Power Green.

Koska kaikilla tiskiaineilla tulee puhdasta jälkeä. Kuluttaja-lehden testissä tutkittiin, kuinka paljon tiskiä saa puhtaaksi valmistajan ilmoittamalla annostuksella. Fairy ei ilmoita annosteluohjetta, joten tiskiaineisiin erikoistunut laboratorio määritti annostuksen.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .