Haminassa ei uusia havaintoja karhusta, poliisi lopettaa etsinnän

Poliisi pitää todennäköisenä, että karhu on poistunut asutun alueen läheisyydestä.s

Kymenlaaksossa Haminassa asutusalueella nähdystä karhusta ei ole tullut uusia havaintoja, tiedotti poliisi iltapäivällä kello 15. Poliisi pitää todennäköisenä, että karhu on poistunut asutun alueen läheisyydestä. Karhusta oli tehty ilmoitus Vilniemen asutusalueella kello 11:n jälkeen aamupäivällä.

Poliisi kertoo haravoineensa riistanhoitoyhdistyksen apuorganisaation kanssa Haminan Vilniemen ja Ristiniemen aluetta. Poliisi lopettaa etsinnän.

Komisario Jarmo Junna kertoi STT:lle aiemmin, että karhusta ei tiettävästi ollut vaaraa ihmisille, mutta poliisi kehotti alueen asukkaita varovaisuuteen. Etsinnöissä on käytetty apuna koiria. Havainnoista voi soittaa hätänumeroon 112.

Karhuista paljon havaintoja keväisin

Suomen Riistakeskuksen mukaan karhuista tehdään paljon havaintoja keväällä ja alkukesällä, jolloin luonnossa on niukasti ravintoa tarjolla. Havainnot ovat arkipäiväistyneet, kun liiketunnistimella toimivat riistakamerat ovat yleistyneet. Riistakeskus muistuttaa, että karhuja ei saa houkutella ravinnolla riistakameroilla kuvattaviksi, sillä siten ne tottuvat ihmisen hajuun.

Komisario Junna ei osannut tuoreeltaan arvioida, mikä karhun toi asutusalueelle Haminassa. Vilniemi on pieni haja-asutusalueen ympäröimä taajama, josta on useampi kilometri Haminan keskustaan.

Päiväkotia varoitettiin hirvestä Turussa

Turun keskustassa Tarkk'ampujankadulla seikkaili tänään aamulla puolestaan hirvi. Poliisi tavoitti hirven Ruukinkadulla, josta se oli jatkanut matkaansa Vanhan Hämeentien suuntaan kulkien läheiseen metsäsaarekkeeseen.

Poliisi pyysi riistanhoitoyhdistyksen apuorganisaation paikalle, jotta hirvi saadaan ajettua pois kaupunkialueelta. Hirveä ei enää nähty tämän jälkeen, joten poliisin mukaan se todennäköisesti poistui kaupunkialueelta.

Poliisi oli hirvijahdissa noin puoleenpäivään saakka. Poliisi kävi myös varoittamassa Viinamäenkadun päiväkotia alueella poukkoilleesta hirvestä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Haminassa havaittu karhu asutusalueella