Hamppumarsseilla ajettiin kannabiksen laillistamista

Aurinkoinen sää on tahdittanut hamppumarsseja eri puolilla maata. Suomessa marsseja järjestettiin Helsingissä, Turussa, Tampereella, Oulussa, Jyväskylässä ja Pietarsaaressa. Suomen Kannabisyhdistyksen mukaan tapahtumaa vietetään maailmanlaajuisesti noin 300 kaupungissa.

Helsingin poliisin mukaan pääkaupungin marssille osallistui parisataa ihmistä. Järjestäjän mukaan poliisin arvio on varsin alakanttiin: Suomen Kannabisyhdistys arvioi, että marssijoita oli tuplasti tätä enemmän.

Marssijoiden mielestä kannabiksen käyttö, hallussapito ja kotikasvatus on laillistettava.

– Kannabiksen kieltolaki on syytä purkaa. Alkoholi on tutkimusten mukaan paljon kovempi huume kuin kannabis. Suomessakin olisi syytä pohtia sitä, voitaisiinko valtavasti yhteiskunnallisia ongelmia aiheuttava alkoholi korvata kannabiksella, sanoi yhdistyksen edustaja.

Yhdistyksen mielestä kannabiksen käyttäjien ja kotikasvattajien rankaiseminen syrjäyttää rangaistuja ja kuormittaa poliisia ja muita viranomaisia kohtuuttoman paljon.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Suomalaiset yritykset ovat osoittaneet ketteryyttä koronapandemiassa – "Pitää osata oivaltaa, mikä on todellinen ongelma", sanoo Etlan tutkimusjohtaja

THL: Uusia koronavirustartuntoja todettu 20

Keski-Suomen kutsunnoissa pitää olla suojamaski – pojat armeijaan pääosin talvella 2022

Keski-Suomessa ei uusia koronatartuntoja, koko Suomessa 20 uutta tapausta – katso tästä kuntakohtainen listaus

Kolme neljästä kateissa olevista on miehiä – suurin osa nuorehkoja

Tiede- ja kulttuuriministeri Saarikko vaatii kannanotossaan Suomeen toista koronatestausjärjestelmää – "Meidän on tehtävä kaikkemme, että vaihtoehdoksi ei jää vain Suomi kiinni -malli"

Koronakriisi nosti paikoittain noutokaljan arvostusta – Alkoholin ulosmyynnistä hyötyvät kuitenkin pääasiassa vain paikallispanimot

Sirpa ja Anneli muuttivat Espoosta pohjoiseen Keski-Suomeen – pankki sanoi kaksi kertaa ei, mutta nyt kaksikko pyörittää lämpöä ja raikkautta huokuvaa taidehotellia Pihtiputaalla

Yön uutiskooste: suolistosyövät yleistyvät, kymmeniä suomalaisia jää kateisiin vuosittain, Bayern murjoi Barcelonan Mestarien Liigassa

Verkkojätti Amazon on ollut koronakriisin voittaja, mutta tutkija näkee uhkia senkin ympärillä – "Miten käy, jos seuraava katastrofi tapahtuu internetissä?"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.