Video: Hamsteri hengästyi karkumatkalla – lapset oppivat sarjakuvan saloja syyslomalla

Ensimmäistä kertaa sarjakuvia tehnyt Sara Koskiniemi, 7, piirsi keskiviikkona sarjakuvan kahden hamsterin karkumatkasta. Hamsterit nimeltään Hippu ja Nippu seikkailivat hetken häkkinsä ulkopuolella ja palasivat illan suussa onnellisesti takaisin kotiin, omalla päätöksellään.

Lasten ja nuorten yliopisto Jyväskylässä tarjoaa syyslomalla pienimmille tilaisuuden oppia piirtämään sarjakuvia.

Aku Ankasta väitöskirjan tehnyt tutkijatohtori Katja Kontturi johdattelee lapsia sarjakuvatekniikkaan, kerrontaan, ruutujakoon ja merkkikieleen. Eilen tiedemuseo Soihdun tiloissa harjoiteltiin, miten sarjakuvahahmolle luodaan ilmeitä. Mallia katsottiin kaikille tutusta, legendaarisesta Aku Ankan sarjakuvahahmosta.

Koskiniemen sarjakuvassa karkumatkan huipennuksena toisen hamsterin kieli riippuu ulkona.

– Hän on niin hengästynyt, Koskiniemi sanoo.

Mutruhuuli erottuu joukosta

Teppo Moilanen, 9, (oik.) kertoi saavansa suositun Minecraft-pelin inspiroimille hahmoille erilaisia ilmeitä esimerkiksi kulmakarvojen asennoilla. Useimmilla suu oli suora viiva, mutta sen tehokkaammin joukosta erottui yksi hahmo, jolla suuviiva kaartui alaspäin.

Minecraft-hahmoista niinikään innostunut Sakari Kettunen, 8, kertoi hahmojen tunnetiloista myös värein.

Seuraavaksi oli edessä neljän ruudun pituisen tarinan rakentaminen Minecraft-henkeen. Kurssi kestää perjantaihin.

Aikamatka 1950-luvulle

Sarjakuvakurssille osallistuu seitsemän lasta. Kurssi toteutetaan yhteistyössä sanataideyhdistys Rapinan ja Jyväskylän yliopiston tiedemuseon kanssa.

Toisena mahdollisuutena lapsille oli järjestetty myös historian kurssi, joka päättyi eilen. Lapset tekivät aikamatkan 1950-luvun lapsuuteen sekä tutustuivat yliopiston museon salaisuuksiin ja eri aikakausiin ilmiöineen.

Lasten yliopisto -toiminta käynnistyi viime keväänä Jyväskylän yliopiston ja kesäyliopiston yhteistyössä. Tavoitteena on antaa lapsille mahdollisuuksia innostua tieteestä ja tutkivasta oppimisesta.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .