Hankasalmella raadelluista lampaista uutta tietoa: "Lammastiloilla kannattaa nyt olla varuillaan"

Raatelujäljet eivät ole ilvekset tai ahman tekosia, tutki riistahoitoyhdistys.

Hankasalmen Riistanhoitoyhdistys tutkii edelleen, mikä eläin raateli lampaita Rantakorven tilalla Hankasalmella kahtena yönä peräkkäin viikonloppuna. Kaikkiaan toistakymmentä lammasta joutui petoeläimen raatelemaksi perjantain ja lauantaina vastaisina öinä.

Riistanhoitoyhdistyksen petoyhdyshenkilöt ovat asettaneet tekopaikalle kameroita, mikäli eläin vielä palaa paikalle. Lähistöltä on löytynyt yksittäisiä tassun jälkiä, jotka tutkijoiden mukaan viittaavat suteen. Tunnistamista hankaloittaa kuitenkin kuiva maa, sanoi petoyhdyshenkilö Mikko Juudin maanantaina.

Moni asia viittaa siihen, että asialla on ollut susi.

– Raatelujäljet sekä syöntitapa viittaavat suteen, Juudin sanoi.

Juudinin mukaan ilves tai ahma tuskin lienee ollut kyseessä.

– Ilveksen jäljiltä olisi nahkoista löytynyt kynnenjälkiä. Asiantuntijoiden mukaan ahma puolestaa kuljettaa saaliin pään kauemmaksi ja syö sitä vähän piilossa. Tässä tapauksessa eläimiä oli syöty paikan päällä eli keskellä peltoa. 

"Lammastiloilla kannattaa nyt olla varuillaan"

Liikkeellä lienee ollut kaksi sutta, sanoo Mikko Juudin.

– Erikoisen paljon tekoja olisi yhden tekemäksi.

Muillakin Hankasalmen lammastiloilla kannattaa nyt olla varuillaan. Jos tiloilla tehdään havaintoja sudesta, niistä kannattaa olla nyt yhteydessä riistanhoitoyhdistykseen.

– Muuten me emme voi tietää, mitä metsäisillä alueilla tapahtuu, Juudin korostaa.

Tiedossa on, että Hankasalmella on liikkeellä yksittäisiä susia. Sen sijaan laumoista ei riistanhoitoyhdistyksellä ole tietoa. Lähivuosina ei tuotantoeläimiin ole vastaavia hyökkäyksiä kohdistunut, sanoo Mikko Juudin.

– Rantakorvelle eläin tai eläimet palasivat jo seuraavana yön. Ei voi tietää, vieläkö palaavat, vai ovatko jo kaukana, Juudin pohti.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 1 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .