Hankasalmen Häkärinteillä vakava tapaturma: hyppyristä laskenut mies meni tajuttomaksi, pelastushelikopteri vei Kuopioon

Hankasalmen Häkärinteillä sattui lauantaina tapaturma, jossa noin 25-vuotias suomalainen mies loukkaantui vakavasti.

Keski-Suomen pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Pentti Partanen kertoo, että mies oli laskemassa rinteessä lumilaudalla. Hän laski hyppyristä ilman kypärää, kaatui ja menetti tajunsa.

Ensihoitohenkilöstö kyyditsi uhrin ambulanssin luo moottorikelkalla.

Paikalle saapui pelastushelikopteri, joka lähti viemään miestä Kuopion yliopistolliseen sairaalaan (KYS).

Pelastuslaitos sai hälytyksen onnettomuudesta puoli neljältä iltapäivällä.

Toimitusjohtaja: "Harmittava tapaus, mutta ei näille mitään voi"

Häkärinteiden toimitusjohtaja Jukka Kirjavainen kertoo, että hyppyri, jossa turma sattui, on noin metrin korkuinen. Hyppyri sijaitsee noin puolessavälissä rinnettä.

– Hyppyrimme eivät ole isoja, vaan lentorata on niissä hyvin matala. Niissä ei pysty tekemään esimerkiksi voltteja, Kirjavainen sanoo.

Kirjavaisen mukaan vain harva laskee rinteessä ilman kypärää, ja hiihtokeskuksessa suositellaan kypärän käyttöä kaikille. Kypäröitä on myös vuokrattavana ja myytävänä hiihtokeskuksessa.

– Ketään ei voi kypärän käyttöön pakottaa. Sanoisin, että kaksi prosenttia laskee ilman kypärää.

Toimitusjohtaja Jukka Kirjavainen arvioi, että kaksi prosenttia laskijoista laiminlyö kypärän käytön. Kuva: Esa Jokinen
 

Tapaturma ei vaikuta Häkärinteiden toimintaan. Kirjavaisen mukaan vakavia tapaturmia sattuu Häkärinteillä hyvin harvoin.

– Suorituspaikat on laitettu kuntoon viimeksi aamulla. Olemme pyrkineet pitämään suorituspaikat ja opasteet kunnossa, jotta kaikilla olisi kiva täällä toimia. Harmittava tapaus, mutta ei näille mitään voi, Kirjavainen toteaa.

Kyseessä oli toinen vakava rinneturma lyhyen ajan sisällä Keski-Suomessa. Viime viikon lauantaina Jämsän Himoksella 15-vuotias poika kuoli pudottuaan alas 6–8 metriä korkealta kallionreunalta hoidetun laskettelualueen ulkopuolella.

 

Juttua päivitetty klo 17:18 Häkärinteiden toimitusjohtajan kommenteilla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.