Hankasalmen kevytväylä sai suuren rahapotin

Keski-Suomen ely-keskus ohjaa 500 000 euron tuen kevyen liikenteen väylän rakentamiseen Hankasalmen aseman ja kirkonkylän välille. Keuruulla toimivan Kehittämisyhtiö Keulink Oy:n Keurusselän satamat ja reitit -hanke saa rahoitusta lähes 143 000 euroa.

Ely-keskus myönsi kuluvan vuoden toisella neljänneksellä kehittämishankkeisiin maaseuturahastosta eri puolille maakuntaa yhteensä noin miljoona euroa. Lisäksi se tukee noin 550 000 euron yritysrahoituspotilla kymmenkunnan yrityksen investointeja ja liiketoiminnallisia kokeiluja. Eniten yritysrahoitusta – lähes 300 000 euroa – saa kannonkoskelainen Kannonpuu Oy puunjalostusinvestointiinsa.

Ysitieltä Hankasalmen keskustaan tehtävää kevytväylää päästään rakentamaan kesällä 2019. Alun perin suunniteltua alikulkukäytävää ei tässä vaiheessa tehdä, mutta valaistus tielle tulee. Hankkeeseen käytetään myös kuntarahaa.

Hankasalmen ja Keuruun hankkeiden lisäksi maaseudun tuettaviin kehittämiskohteisiin kuuluu esimerkiksi pohjoisessa Keski-Suomessa Kyyjärvellä, Viitasaarella ja Äänekoskella toteutettava lähiyhteisön kehittämishanke Hyvän mielen teot. Sen toimija on Maaseudun Sivistysliitto ja tukimäärä yli 173 000 euroa.

Suomen yrittäjäopiston kannatus Oy taas saa Maahanmuuttajasta yrittäjäksi -hankkeeseen yli 87 000 euroa, Jyväskylän Ammattikorkeakoulu Oy VisitKapee-yritysryhmähankkeeseen Äänekoskelle noin 53 700 euroa ja Tapio Oy Puutuhkan hyötykäytön ekosysteemikiihdyttämöön 55 000 euroa.

Yritysrahoituksen 550 000 euron kokonaispotin lasketaan poikivan maakuntaan yhteensä lähes 2,2 miljoonan euron investoinnit – rahoituksen vipuvaikutus on siis melkoinen. Yritysrahoitusta saavat Kannonpuu Oy:n lisäksi muun muassa Multian Saha Oy, hankasalmelainen Lomakeskus Revontuli Oy iglukylän rakentamiseen ja viitasaarelainen Kiinteistö Oy LomaKeihäri lomamökki-investointiin.

Keski-Suomen Leader-ryhmät ovat rahoittaneet lähiliikunta- ja virkistäytymiskohteita Multialla, Keuruulla, Viitasaarella ja Hankasalmella. Kannonkoskella ja Kivijärvellä rahoitusta on myönnetty nuorten yrittäjyyskasvatukseen ja Lievestuoreella tapahtumajärjestäjien yhteistyöhön. Jyvässeudulla 18 yhdistystä on hankkinut yleishyödylliseen käyttöön harrastusvälineitä, kalustoa ja laitteita. Hankerahoitusta on myönnetty yhteensä noin 375 000 euroa.

Lisäksi Leader-ryhmät ovat rahoittaneet noin 86 000 eurolla yrittäjien kone- ja laitehankintoja ja muutamaa kokeilua, joissa kehitetään ja testataan uusia tuotteita.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .