Hankasalmen kunnalliseen viemäriverkostoon tuli tukos – jätevettä tulvi omakotitaloon: "Lähes koko talo kärsi vahinkoja"

Hankasalmella havaittiin perjantai-iltana kunnallista viemäriverkkoa koskeva tukos Hankamäentien varressa. Tukos oli runkojätevesiviemärissä. Pelastuslaitos sai tiedon asiasta puoli kahdeksan aikaan.

Hankasalmen kiinteistöjohtaja Hannu Lampisen mukaan tukos saatiin auki noin tunnin päästä hälytyksestä.

– Tukos on löydetty, puulattu auki ja tarkistettu viemäreitä. Viemärit toimivat, mutta tarkistusta jatketaan edelleen. En tiedä oliko laskettu viemäriin jotain isompaa sinne kuulumatonta. Sitä ei pysty varmuudella sanomaan, kun lähti puulamalla auki, kertoi Lampinen.

Tukoksen seurauksena yhteen omakotitaloon nousi Keski-Suomen pelastuslaitoksen päivystävän palomestarin mukaan kuitenkin jätevettä lattiakaivoista.

Pelastuslaitos imuroi vettä lattioilta vielä kello yhdeksän aikaan. Vettä ei tähän aikaan tulvinut enää asuntoon. Päivystyvän yksikönjohtajan Ville Kovasen mukaan lähes koko talo kärsi vahinkoja.

Juttua päivitetty klo 21:14: lisätty Ville Kovasen kommentti ja lisätty, että vettä ei tulvi enää asuntoon. Klo 21:31: lisätty Lampisen kommentti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Hengitysvaikeudet ovat piinanneet jyväskyläläistä perhettä jo viikkoja, ambulanssia tarvittu neljästi – koronavirustestiin ei kuitenkaan ole ollut asiaa

"Kyllä tässä nyt leikitään hengillä" – Jyväskyläläinen linja-autonkuljettaja Juha Kiikka tekee töitä hankalissa oloissa ja pelkää terveytensä puolesta

Legendaarisen Hotelli Keurusselän rahoituspäätökset tehtäneen huhtikuussa – tällaisista summista puhutaan

Lastensuojeluilmoitusten määrä kääntyi laskuun koulujen sulkemisen jälkeen, mutta se ei ole hyvä uutinen – "Koko Suomi keskittyy muihin asioihin"

Lumi- ja räntäsade on muuttanut ajokelin huonoksi monissa Etelä-Suomen maakunnissa

Hallitus linjaa tänään uuden omistajapolitiikkansa – valtion pörssiyhtiöiden hallitusten palkkiot yksi keskeisimmistä kysymyksistä

Syytteensä pääosin myöntänyt Niko Ranta-aho pääsee tänään ääneen Katiska-huumejutussa

Glasgow’n ilmastokokous ja Kunmingin biodiversiteettikokous siirtyvät koronapandemian vuoksi

Keskisuomalainen varusmies sai lomallaan koronaoireita mutta ei pääse testiin, vaikka armeijan lääkäri käski – "Mitä nyt tehdään", kysyy turhaantunut isä

Pekonen ampui alas väitteet, etteivät kehitysvammaiset pääsisi koronan takia tehohoitoon

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.