Harakka: Äänekoski on paremman tulevaisuuden symboli

Eurovaaliehdokas Timo Harakan (sd.) mukaan Äänekoski tarkoittaa nyt toivoa. Hänen mukaansa kaupungista on juuri nyt tullut yleinen symboli paremmalle tulevaisuudelle. Tämä on luvatun biotuotetehdasinvestoinnin ansiota.

- Lupaus uudesta sellutehtaasta, joka olisi suomalaisen metsäteollisuuden historian suurin investointi, nostattaa mieliä myös koko maakunnassa, ja koko Suomessa. Olen kiertänyt viime päivinä ympäri Suomea ja joka paikassa ihmiset huutavat: Hyvä Äänekoski, Harakka sanoi vappupuheessaan.

Harakka puhui vappuna Jyväskylässä ja Äänekoskella. Puheessaan hän muistutti taannoisista synkistä tunnelmista.

- Muistatte varmasti, miten toisenlaiset tunnelmat olivat vappuna kaksi vuotta sitten. Äänekosken paperitehdas oli suljettu. Tulevaisuus näytti synkältä. Eikä pidä unohtaa, että Eurooppaan on tehty taloushistorian pisin taantuma, joka jatkuu yhä, Harakka sanoi.

- Sanoin, että taantuma on tehty. Todellakin, taantuma on saatu aikaan tahallaan ja tarkoituksella, välittämättä työttömyydestä ja köyhyydestä. Ehkä jopa toivoen sitä, että työväki nöyrtyy ja nujertuu, ja suostuu ankeina aikoina töihin millä tahansa ehdoilla ja millä tahansa palkalla, hän jatkoi.

Vastuulliset ehdokkaat eurokriittisiä

Harakan mukaan tulevissa eurovaaleissa kaikki vastuulliset ehdokkaat ovat eurokriittisiä. Tämä johtuu hänen mukaansa siitä, että talouskasvu on "tapettu".

- Mutta eurokriittiset voi jakaa kahteen joukkoon. Yhdet ovat katsastusmiehiä, jotka ovat hyviä löytämään vikoja. Näitä katsastusmiehiä löydätte joka torilta ja joka teltalta seuraavina viikkoina. He kailottavat suureen ääneen EU:n kaikki mahdollisia vikoja. Mutta katsastusmies ei osaa tehdä niille vioille mitään. Siihen tarvitaan korjaajia, Harakka sanoi.

- Eurooppa tarvitsee nyt korjaajia, ei katsastusmiehiä. Eurooppa tarvitsee korjaajia, jotka pitävät pienempää meteliä itsestään ja keskittyvät sen sijaan panemaan EU:ta kuntoon nykyisille ja tuleville sukupolville, Harakka jatkoi.

Harakan puhe: Keski-Suomi johtaa Suomen ja Euroopan kohti tulevaisuutta

Vanhala: "On viisasta antaa kapitalistin rikastua"

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Arhinmäki: "Tavalliset uhmiset ahneiden sijaiskärsijöitä"

Kansanedustaja Alatalo: "Biotehdashankkeet vaativat tieremonttia"

Liikenne- ja kuntaministeri Virkkunen: "Toivoa on, kun työn tekeminen kannattaa"

Ministeri Huovinen: "Soppa selvisi, enää ei vatkata"

Eduskunnan puhemies Heinäluoma: "EU:llakin voi olla opittavaa Ukrainan kriisistä"

Valtiovarainministeri Urpilainen: "Työllisyystoimia sisältävä lisäbudjettiesitys huomenna"

Ulkoministeri Tuomioja: "Rahapolitiikka tärkeä EU-vaaliteema"

Työministeri Ihalainen: "Työllisyyden vaatii investointeja"