Hartolan markettiuhkailusta epäiltyä esitetään iltapäivällä vangittavaksi

Miehen epäillään uhkailleen ihmisiä luvattomalla aseella ja yrittäneen laukaista aseen.

Päijät-Hämeen Hartolan toissapäiväisestä markettiuhkailusta epäiltyä miestä esitetään tänään vangittavaksi. Poliisista kerrotaan, että vangitsemisistunto on käräjillä kahdelta iltapäivällä.

Poliisi on kertonut, että 26-vuotiasta miestä epäillään useiden ihmisten uhkailemisesta Hartolan S-marketissa tai sen pihalla. Miehen epäillään uhkailleen ihmisiä luvattomalla aseella ja yrittäneen laukaista aseen. Tilanne kesti kaikkinensa arviolta puolesta tunnista tuntiin. Kukaan osallisista ei poliisin tietojen mukaan kuitenkaan saanut fyysisiä vammoja.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Miia Lehtinen kertoi torstaina aamupäivällä, ettei mies ollut kuulusteluissa vieläkään puhunut tapahtumista. Poliisi on saanut käsitystä tilanteesta käymällä läpi valvontakameranauhaa ja kuulemalla useita ihmisiä. Kuulustelut jatkuvat parhaillaan.

Epäilty, paikallinen mies on poliisin mukaan tuomittu useita kertoja rikoksista, kuten väkivaltarikoksista. Sekavassa tilassa ollut mies otettiin kiinni pian markettitapauksen jälkeen.

Poliisi on aiemmin kertonut, että esittää miehen vangitsemista todennäköisin syin epäiltynä tapon yrityksestä, useista laittomista uhkauksista, ampuma-aserikoksesta ja törkeästä ryöstöstä tai sen yrityksestä. Tutkinnanjohtaja arveli aiemmin, että epäiltyjä tapon yrityksiä on voinut olla yksi tai kaksi.

Poliisi on pyytänyt marketissa olleita ilmoittautumaan sähköpostiosoitteeseen pitkakestoinentutkinta.ph.hame@poliisi.fi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Kaahari ei olisi antanut piikkimaton häiritä pakomatkaansa, mutta tyhjentyneet renkaat olivat eri mieltä

Kansanedustaja kannustaa vahingonkorvauskanteen nostamiseen valtiota vastaan – "Ensin valtio ajoi kuntia rakentamaan verkkoja, mutta kieltäytyi maksamasta tukia"

"Erittäin hyvä, että noin toimittiin", kommentoi presidentti Niinistö Ykkösaamussa Haaviston al-Hol-toimista aloitettua esitutkintaa

Saana, 15, ja Helmi, 14, ovat tuoreita yrittäjiä, jotka auttavat ikäihmisiä – "Poistimme älypuhelimesta ylimääräisiä yhteystietoja"

Myös Keski-Suomesta hinkua Seinäjoen johtoon: Laukaan kunnanjohtaja hakee ison kaupungin pestiä

Lauantaina aloitetaan pohjalta, mutta parempaa on luvassa: Tällainen on Keski-Suomen hiihtoloman sää

Mitä tehdä, kun nenä vuotaa tai kasvot punoittavat teatterissa, kampaajalla tai pukukopissa?

Sahojen työtaistelutoimet yritetään saada päätökseen – mekaanisen metsäteollisuuden työriitaan annettu sovintoesitys

Sisäministeri Ohisalo: Välimeren alueelta otettavia turvapaikanhakijoita pyritään auttamaan mahdollisimman nopeasti

Yön uutiskooste: Lääkäripula uhkaa potilasturvallisuutta, koronavirus huolestuttaa Italiassa, hittisarjalle yllättävä jatko-osa

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.