Hartolan markettiuhkailusta epäilty vangittiin – mies vaikenee yhä

Hartolalaismies ei ole vielä puhunut tapahtumista kuuluistelussa, poliisi kertoo.

Päijät-Hämeen käräjäoikeus vangitsi torstaina 26-vuotiaan miehen, jonka epäillään uhkailleen ihmisiä aseella ruokakaupassa Hartolassa. Hänet vangittiin epäiltynä useista rikoksista.

Mies vangittiin todennäköisin syin epäiltynä kahdesta tapon yrityksestä, törkeästä ryöstöstä, törkeän ryöstön yrityksestä, ampuma-aserikoksesta ja laittomasta uhkauksesta.

Poliisin mukaan mies oli tiistaina uhannut useita ihmisiä sekä S-marketin ulko- että sisäpuolella ja yrittänyt laukaista aseen. Hänellä ei ollut aseeseen lupaa.

Poliisi sai miehen pian kiinni tapahtumapaikalta, eivätkä vaarassa olleet vahingoittuneet. Poliisi on kuvaillut miehen olleen sekavassa tilassa.

Hartolalaismies ei ollut vielä torstaihin mennessä puhunut tapahtumista kuuluistelussa, kertoi jutun tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Miia Lehtinen. Epäillyt tapon yritykset liittyvät aseen laukaisuyrityksiin, hän vahvistaa. Poliisin tiedossa olevat epäillyt törkeä ryöstö ja sen yritys puolestaan ovat kohdistuneet yksittäisiin henkilöihin, eivät kaupan kassaan.

Poliisi on saanut käsitystä tilanteesta käymällä läpi valvontakameranauhaa ja kuulemalla useita ihmisiä.

– Ihmisiä on kuultu yli kymmenen, Lehtinen kertoi torstaina iltapäivällä.

Epäilty on poliisin mukaan tuomittu useita kertoja rikoksista, kuten väkivaltarikoksista. Lehtinen ei vielä torstaina kertonut, millainen ase miehellä on ollut.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.