Hattulassa mitattiin peräti 17,5 astetta, koskaan aiemmin huhtikuun tässä vaiheessa ei ole ollut tällaisia lukemia

Kanta-Hämeessä Hattulan Lepaalla lämpömittari näytti tiistaina peräti 17,5 asteen lukemaa. Koskaan aikaisemmin 7. huhtikuuta ei ole mitattu näin korkeaa lämpötilaa, kerrotaan Ilmatieteen laitokselta.

Lisäksi yli 15 asteen lämpötiloja on mitattu tänään yleisesti Etelä- ja Länsi-Suomen sisämaassa ja Kaakkois-Suomessa.

Hieman pohjoisemmassa lämpötilat olivat 12–13 asteen luokkaa. Kymmenen asteen raja on kulkenut suunnilleen Pohjois-Pohjanmaalta Kainuun pohjoispuolelle.

Sen sijaan Lapissa ei ole päästy tiistaina nauttimaan etelän lämmöstä, sillä siellä päivän ylimmät lämpötilat ovat liikkuneet kahden ja neljän lämpöasteen välillä.

–  Siellä ollaan oltu aika lähellä tavanomaista (lämpötilaa), huomauttaa päivystävä meteorologi Petteri Pyykkö Ilmatieteen laitokselta.

Maan eteläosan lämmön selittää hänen mukaansa eteläinen virtaus, joka puhalsi meille lämmintä ilmaa Manner-Euroopasta. Lisäksi taivas oli Etelä-Suomessa selkeä.

Keskiviikkona sää on etelässä edelleen miellyttävää, joskin tuuli yltyy monin paikoin navakaksi ja pohjoisempana kohtalaiseksi.

–  Länsi-Suomessa on huomenna (keskiviikkona) aika puuskittaista tuulta. Siellä voi olla monin paikoin puuskia, jotka ovat yli 15 metriä sekunnissa, Pyykkö sanoo.

Tuulen takia lämpötilat eivät hänen mukaansa pääsekään nousemaan tiistain lukemiin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Tuppurainen elpymisrahastosta: Suomi vie tavoitteitaan eteenpäin määrätietoisesti, mutta sopu on tärkein

Palokan senioritaloista evakuoitujen jatkoasumista selvitetään maanantaina: Rakennus- ja terveysvalvonta arvioivat, onko koteihin turvallista palata

Sää muuttuu viikon aikana sateisesta lähes helteiseksi

Keski-Suomessa raportoitiin sunnuntaina yksi uusi koronavirustartunta

Jyväskyläläisperheen kaksi lasta altistui koronalle Mannisenmäen päiväkodissa – äiti toivoo, että syyllistämisen sijaan muistettaisi riskit: "Eilen käytiin testissä ja nyt odotellaan"

Koronan vahvistama pyöräilybuumi näkyi kesäkuussa myyntipiikkinä – suuria poistomyyntejä ei välttämättä syksyllä nähdä

Sotilaspoliisi jatkaa Palokan senioritalon jälkivartiointia – uudelleen syttymisen mahdollisuutta ei ole vielä täysin poissuljettu

SPR järjesti ruokaa, vaatteita ja hygieniatarvikkeita Palokan tulipalosta evakuoiduille heti lauantaina – näin sinä voit auttaa

Punkin purema voi tehdä allergiseksi liharuualle – harvinaista sairautta ei osata aina tunnistaa, joten diagnoosin saanti voi kestää vuosia

Sunnuntain jumalanpalvelus lähettiin suorana Tikkakosken kirkosta – katso tallenne

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.