Hautala: EU:n linja säröilee, Putin ottaa kaiken irti

Vihreiden europarlamentaarikon Heidi Hautalan mukaan EU:n Venäjä-pakotteiden kiristäminen oli perusteltua. Hautala arvioi EU:n kuvan kuitenkin säröilleen päätöksenteossa, mistä Venäjän presidentti Vladimir Putin ottaa kaiken irti.

Hautalan mukaan Suomesta on syntymässä kuva, että se olisi antamassa periksi Venäjälle.

Sosiaalidemokraattien europarlamentaarikko Liisa Jaakonsaari puolestaan arvioi, että ulkoministeri Erkki Tuomiojan eriävän mielipiteen kirjaaminen pakoteasiassa oli tarpeetonta ja vaikea ymmärtää. Jaakonsaari ei kuitenkaan usko Suomen maineen tästä dramaattisesti heikenneen.

Valtiovarainministeri Antti Rinteen (sd.) mukaan SDP seisoo EU:n asettamien Venäjä-pakotteiden takana.

- SDP:n linja on ollut täysin selkeä. Olemme olleet hallituksen kannanottojen takana, Rinne sanoi saapuessaan euroalueen valtiovarainministerien kokoukseen Milanoon.

Ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd.) oli eilen edelleen sitä mieltä, että pakotteiden käyttöönottoa pitäisi lykätä. Suomi kuitenkin päätti tukea Eurooppa-neuvoston puheenjohtajan Herman Van Rompuyn linjaa siitä, että pakotteet otetaan käyttöön.

Antti Rinteen mukaan pakotteiden epäsuorat vaikutukset Suomen talouteen alkavat jo näkyä.

- Venäläisillä on vaikeuksia rahoittaa omia hankkeitaan. Siellä on myös suomalasia hankkeita. Siellä on tilattuja koneita ja laitteita, joiden rahoitus alkaa olla hankalaa.

Rinne ei halunnut yksilöidä, mistä suomalaishankkeista tai -yrityksistä on kyse.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Nämä yritykset ja henkilöt ovat EU:n uudella pakotelistalla

Tuomioja: Pakotepäätöksessä ei voitu käyttää veto-oikeutta