He ovat Keski-Suomen demarien "uudet tähdet" – viestinnän opiskelija puheenjohtajaksi, varapuheenjohtajana vartija ja ex-missi

SDP:n Keski-Suomen piirin uudeksi puheenjohtajaksi lauantaina valittu Ville Rautiainen, 26, on varsin uusi nimi maakunnan politiikan näköalapaikalle. Demarien "uudeksi tähdeksi" kuvailtu Rautiainen opiskelee viestintää Jyväskylän yliopistossa ja toimii kotikunnassaan Saarijärvellä kunnanvaltuutettuna ja teknisen lautakunnan puheenjohtajana.

Keski-Suomen demarit jatkavat muutenkin nuorella otteella eteenpäin, sillä ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin 30-vuotias vartija Sanna Laakso Jyväskylästä ja toiseksi varapuheenjohtajaksi tutkija Jani Kokko, 31, Muuramesta.

Laakson henkilöhistoria on kiinnostava, sillä hän on kiertänyt kauneuskilpailuja 2010-luvun alussa. Vuonna 2012 hän oli Miss Jyväskylä -kilpailun ensimmäinen perintöprinsessa, vuotta myöhemmin Laakso voitti Miss Meripäivä-tittelin Kotkassa.

– En usko, että tulee sellaista päivää, jolloin tapahtumiin edustamaan ei halutakaan enää nättejä tyttöjä. Naiskauneus ei kuole koskaan, Laakso kommentoi tuolloin Keskisuomalaisen haastattelussa.

Lauantaina nimetyltä kansanedustajaehdokkaiden listalta löytyy puolestaan myös kokemusta. Piirikokouksen nimeämiä ehdokkaita ovat:

Heli Alapiha, 43, liikuntasihteeri Karstulasta.

Jukka Hämäläinen, 52, pääluottamusmies ja linja-autonkuljettaja Jyväskylästä.

Jarno Kemiläinen, 43, pääluottamusmies ja vanerityöntekijä Jyväskylästä.

Jani Kokko, 31, tohtorikoulutettava Muuramesta.

Tuomas Kurttila, 40, lapsiasiavaltuutettu Jyväskylästä.

Siiri Muhonen, 19, opiskelija Jyväskylästä.

Riitta Mäkinen, 39, kansanedustaja Jyväskylästä.

Tuula Peltonen, 56, erityisluokanopettaja Jämsästä.

Piritta Rantanen, 39, sairaanhoitaja Jämsästä.

Sari Rimmi, 48, koulunkäynninohjaaja Uuraisilta.

Ahti Ruoppila, 55, aluejohtaja Jyväskylästä.

Seppo Ruotsalainen, 56, käynninvarmistaja Äänekoskelta.

Eija Tuohimaa, 52, toiminnanjohtaja Jyväskylästä.

Sami Tuominen, 43, pääluottamusmies ja robotinkäyttäjä Saarijärveltä.

Ehdokkaiden nimeämisen lisäksi SDP:n Keski-Suomen piirikokous julkaisi kannanoton Tampereen–Äänekosken kaksoisraiteen puolesta. Demareiden mukaan kaksoisraide olisi erittäin tärkeä alueen tavara- ja henkilöliikenteen, matkailun, kaupan ja muun elinkeinotoiminnan kannalta. Piirikokouksen mielestä erityisen tärkeää on, että raideinvestointi vähentää myös liikenteen ilmastovaikutusta.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .