He ovat Suomen etsityimmät rikolliset – poliisi pyytää vihjeitä etsintäkuulutetuista

Keskusrikospoliisi pyytää jälleen yleisövihjeitä etsintäkuulutettujen tavoittamiseksi.

Suomi on etsintäkuuluttanut eurooppalaisen ja pohjoismaisen pidätysmääräyksen perusteella kansainvälisesti noin 130 henkilöä, selviää poliisin tiedotteesta. Keskusrikospoliisi on yhteistyössä eri viranomaisten kanssa listannut Suomen etsityimmät henkilöt. Etsityimpiä henkilöitä epäillään tai heidät on tuomittu törkeistä rikoksista.

Aiempina vuosina yleisövihjeitä etsityistä henkilöistä on saatu runsaasti ja niiden avulla on onnistuttu saamaan kiinni useita henkilöitä Suomesta ja ulkomailta, poliisi tiedottaa.

Ohessa esiteltyjä henkilöitä koskevat tiedot ja havainnot voi välittää Keskusrikospoliisille puhelimitse 050 440 1800 tai sähköpostilla wanted.krp@poliisi.fi.

 

Ahonen, Tuomo Antti

Ahonen Tuomo Antti Kuva: Poliisi
 

Synt. 1977, Suomen kansalainen

Ahosesta on kaksi eurooppalaista pidätysmääräystä, joista toinen koskee suorittamatta olevaa rangaistusta (n. 1 v 3 kk) ja epäilyä törkestä petoksesta ja törkeästä kirjanpitorikoksesta.

 

Ghannoum, Kutaibah

Ghannoum Kutaibah. Kuva: Poliisi
 

Synt. 1987, Syyrian kansalainen

Ghannoumista on eurooppalainen pidätysmääräys epäillystä törkeästä laittoman maahantulon järjestämisestä. Epäillyllä rikoksella saatu hyöty on ainakin 220 000 euroa.

 

Kellokumpu, Jani Juhani

Kellokumpu Jani Juhani. Kuva: Poliisi
 

Synt. 1981, Ruotsin kansalainen

Kellokumpu on Ruotsin toimivaltaisen viranomaisen laatiman eurooppalaisen pidätysmääräyksen perusteella etsintäkuulutettu henkilö. Kellokummusta on kaksi eurooppalaista pidätysmääräystä, jotka liittyvät epäiltyihin törkeisiin kuolemantuottamuksiin. Kellokumpu saattaa oleskella Suomessa.

 

Kohnepushi, Aram

Kohnepushi Aram. Kuva: Poliisi
 

Synt. 1988, Iranin kansalainen

Kohnepushista on eurooppalainen pidätysmääräys, joka koskee epäiltyjä törkeitä petoksia, törkeitä väärennyksiä ja muita rikoksia (yhteensä yli 30 kpl). Epäillyllä rikoksella saatu hyöty on noin 600 000 euroa.

 

Lehmusmetsä, Ville Tapani

Lehmusmetsä Ville Kuva: Poliisi
 

Synt. 1982, Suomen kansalainen

Lehmusmetsästä on eurooppalainen pidätysmääräys, joka koskee suorittamatta olevaa rangaistusta (n. 7 v 5 kk) törkeästä huumausainerikoksesta.

 

Lundberg, Richard Stig-Ole

Lundberg Richard. Kuva: Poliisi
 

Synt. 1986, Suomen kansalainen

Lundbergistä on eurooppalainen pidätysmääräys, joka koskee suorittamatta olevaa rangaistusta (n. 3 v 8 kk) muun muassa törkeästä ryöstöstä ja törkeästä huumausainerikoksesta.

 

Olkkonen, Arto Sakari

Olkkonen Arto. Kuva: Poliisi
 

Synt. 1971, Suomen kansalainen

Olkkosesta on eurooppalainen pidätysmääräys, joka koskee suorittamatta olevaa rangaistusta (n. 1 v 11 kk) törkeästä huumausainerikoksesta.

 

Tranberg, Janne Petteri

Tranberg Janne Kuva: Poliisi
 

Synt. 1974, Suomen kansalainen

Tranbergistä on kaksi eurooppalaista pidätysmääräystä, jotka koskevat suorittamatta olevaa rangaistusta (n. 1 v 9 kk) ja epäiltyjä törkeitä veropetoksia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.