Heidi Hautala toivoo Maria Ohisalon ottavan vihreiden puheenjohtajuuden

Vihreiden pitkän linjan poliitikko, europarlamentaarikko Heidi Hautala toivoo, että Maria Ohisalo ottaa puolueen puheenjohtajuuden ensi kesän puoluekokoukseen asti.

Hautala arvioi STT:lle, että Ohisalo on edustanut puoluetta varapuheenjohtajana hyvin ja osoittanut olevansa täysin tilanteen ja asioiden tasalla.

Vihreiden puoluevaltuuskunta päättää puheenjohtaja Touko Aallon seuraajasta ensi viikolla.

– Meillä on siinä mielessä hyvä tilanne, että Maria Ohisalo on ensimmäisenä varapuheenjohtajana ottanut jo vastuuta. Toivon, että hän ottaa tehtävän puoluekokoukseen asti. Ohisalo on osoittanut, että hän on täysin tilanteen ja asioiden tasalla ja edustaa meitä hyvin, Hautala sanoo.

Hautala suhtautuu sen sijaan varauksella siihen, että aiempi puheenjohtaja Ville Niinistö palaisi tehtävään.

– Meillä on ollut perinne, että itse kullakin on oma vuoronsa. Kukaan ei ole vielä lähtenyt uudelle kierrokselle. Meillä on ihan hyvä mahdollisuus ratkaista tämä toisellakin tavalla. Emme ole hätätilanteessa sillä tavalla, että se olisi ainoa vaihtoehto.

Hän ei kannata myöskään sitä, että rajoitus puheenjohtajan perättäisten kausien määrästä poistettaisiin.

– Se ei ole mikään vastaus siihen, että tehtävä on kuormittava ja raskas. Päinvastoin, tehtävää kannattaa jakaa leveämmälle.

Hautalan mielestä puolueessa olisi hyvä olla useampia kärkinimiä, jotta puheenjohtaja ei kuormittuisi yksin.

– Se on asia, joka tästä voitaisiin oppia. Ei voi olla niin, että tuhansien, jopa kymmenientuhansien työ puolueessa on kiinni siitä, miten ykköspuheenjohtaja jaksaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Vaalivalitusten kirjoa: Tarkistuslaskennassa paikkansa menettänyt vaatii uutta ääntenlaskentaa – 300 kilometriä Ranskassa äänestämään matkustanut suomalainen koki pettymyksen

Yön uutiskooste: Huumetynnyrijutun tuomio, Trump kritisoi Japania, Venezuelan presidentin väitetty salamurhayritys

Jyväskylään valmistuu syksyllä yksi uusi frisbeegolfrata ja toinenkin on kartoitusvaiheessa – nykyinen kapasiteetti on äärirajoilla edelleen kasvavan suosion takia

Tältä näyttää Jyväskylän Tuomiojärvellä sijaitseva Lehtisaari kolme vuotta tulipalon jälkeen – Katso tuoreet kuvat "kaupunkilaisten kesämökistä"

Seitsemän prosenttia homoaviopareista vihitty kirkollisesti – Tutkijat pitävät osuutta isona: "Jokainen vihkiminen vastoin ohjeistusta"

Oliko Jari Aarnio huumeita Suomeen järjestellyt Pasilan mies? Hovioikeus antaa tuomionsa tänään aamupäivällä

Osa naisista jättää kohdunkaulan syöpäseulonnat väliin Keski-Suomessa – "Nuoremmilla ikäluokilla ei ehkä ole samalla tavalla huolta omasta terveydestä"

Puhemies Vanhanen: Munuaiskasvainten syy oli syöpä, hoidettu leikkaamalla

Ilmastoministeri Mikkonen pitkän aikavälin tavoitteesta: Tärkeintä saada yhteisymmärrys 2050 tavoitteesta, 2030 joutuu odottamaan

Uusi hätäkeskusjärjestelmä kutsuu helikopterin paikalle aiempaa herkemmin – potilaita lääkärikopteri kohtaa harvemmin

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.