Heinäluoma: Katainen heittää unihiekkaa

Sosiaalidemokraatit vaativat hallitusta vauhdittamaan työllisyyttä tukevaa talouspolitiikkaa. Puheenjohtaja Jutta Urpilainen syyttää etenkin valtiovarainministeri Jyrki Kataista (kok.) pyrkimyksistä keskeyttää esimerkiksi investointeja liikenneyhteyksiin.

Urpilainen arvioi Haminassa SDP:n eduskuntaryhmän työvaliokunnan kokouksessa, että ainakin Kataisen esittämä Seinäjoki–Oulu-radan hankkeen hyydyttäminen nostaa vielä eduskunnassa oman kansanliikkeen.

Radan rahoituksesta on määrä sopia ensi viikon budjettiriihessä.

Urpilainen haluaa budjettiin työllisyyspaketin, jossa rahaa osoitetaan nuorille ja pitkäaikaistyöttömille. Hän korosti, että kesäkuussa oli työttömyys oli samalla tasolla kuin vuosi sitten.

Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Eero Heinäluoma syytti valtiovarainministeriä hämäyksestä, jolla talous- ja työllisyyspolitiikan yhteys hämärretään.

– Katainen heittää unihiekkaa suomalaisten kasvoille ennen vaaleja. Joka kymmenes työikäinen on vailla työtä. Työllisyysaste on laskenut alle 70 prosentin, ja köyhien määrä on noussut 900 000:een.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Suomalaiset yritykset ovat osoittaneet ketteryyttä koronapandemiassa – "Pitää osata oivaltaa, mikä on todellinen ongelma", sanoo Etlan tutkimusjohtaja

THL: Uusia koronavirustartuntoja todettu 20

Keski-Suomen kutsunnoissa pitää olla suojamaski – pojat armeijaan pääosin talvella 2022

Keski-Suomessa ei uusia koronatartuntoja, koko Suomessa 20 uutta tapausta – katso tästä kuntakohtainen listaus

Kolme neljästä kateissa olevista on miehiä – suurin osa nuorehkoja

Tiede- ja kulttuuriministeri Saarikko vaatii kannanotossaan Suomeen toista koronatestausjärjestelmää – "Meidän on tehtävä kaikkemme, että vaihtoehdoksi ei jää vain Suomi kiinni -malli"

Koronakriisi nosti paikoittain noutokaljan arvostusta – Alkoholin ulosmyynnistä hyötyvät kuitenkin pääasiassa vain paikallispanimot

Sirpa ja Anneli muuttivat Espoosta pohjoiseen Keski-Suomeen – pankki sanoi kaksi kertaa ei, mutta nyt kaksikko pyörittää lämpöä ja raikkautta huokuvaa taidehotellia Pihtiputaalla

Yön uutiskooste: suolistosyövät yleistyvät, kymmeniä suomalaisia jää kateisiin vuosittain, Bayern murjoi Barcelonan Mestarien Liigassa

Verkkojätti Amazon on ollut koronakriisin voittaja, mutta tutkija näkee uhkia senkin ympärillä – "Miten käy, jos seuraava katastrofi tapahtuu internetissä?"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.