Heliövaara kehitysyhtiöstä: Yli puolessa yhtiöitä pitää saada iso liike aikaiseksi

Heliövaaran mukaan yli puolessa kehitysyhtiöön siirrettävissä yhtiöomistuksissa pitää saada aikaiseksi isoa liikettä vaalikauden aikana.

Uuteen kehitysyhtiöön siirrettävä omistus on sellaista, josta valtio voi luopua sopivan tilaisuuden tullen. Näin sanoo valtioneuvoston kanslian omistajaohjausosaston päällikkö Eero Heliövaara.

Heliövaaran mukaan yli puolessa kehitysyhtiöön siirrettävissä yhtiöomistuksissa pitää saada aikaiseksi isoa liikettä vaalikauden aikana. Hän sanoo, että kehitysyhtiössä ensisijainen vaihtoehto omistuksille luopumisesta on pörssilistaus.

– Muiden ratkaisujen pitää haastaa pörssilistaus, olla vielä paljon parempia, että siihen voidaan mennä. Valtiona meidän pitää nähdä, että pääomamarkkinoiden kehittäminen on tärkeää ja pörssilistalle pitää saada uusia yhtiöitä.

Heliövaara ei usko, että kaikkia kehitysyhtiöön vietyjä listaamattomia omistuksia ehdittäisiin viedä pörssiin kuluvalla vaalikaudella.

Hänen mukaansa iso liike tarkoittaa sitä, että kun ei ole tarpeen omistaa, niin pitää luopua. Mahdollisia vaihtoehtoja ovat pörssilistauksen lisäksi esimerkiksi yritysmyynnit ja yritysten fuusiot.

– Noissa yhtiöissä ei ole strategista intressiä. Valtioneuvosto voi virkamiesten esityksestä tehdä niistä päätöksen, Heliövaara sanoi.

 Hallitus suunnittelee siirtävänsä uuteen kehitysyhtiöön ensivaiheessa muun muassa omistukset Altiassa, Ekokemissä, lähes puolet Postin omistuksesta ja osa valtion omistuksesta Nesteessä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Oliko Jari Aarnio huumeita Suomeen järjestellyt Pasilan mies? Hovioikeus antaa tuomionsa tänään aamupäivällä

Osa naisista jättää kohdunkaulan syöpäseulonnat väliin Keski-Suomessa – "Nuoremmilla ikäluokilla ei ehkä ole samalla tavalla huolta omasta terveydestä"

Puhemies Vanhanen: Munuaiskasvainten syy oli syöpä, hoidettu leikkaamalla

Ilmastoministeri Mikkonen pitkän aikavälin tavoitteesta: Tärkeintä saada yhteisymmärrys 2050 tavoitteesta, 2030 joutuu odottamaan

Uusi hätäkeskusjärjestelmä kutsuu helikopterin paikalle aiempaa herkemmin – potilaita lääkärikopteri kohtaa harvemmin

Viitasaarelta löytyy erikoinen ja kiehtova veistospuisto – sunnuntaina Tuulensuun puiston veistoksia esitellään ja keskustellaan yhteisöllisyydestä

Karstulassa voit olla entisajan lapsi – Satusivellin -tapahtuma huipentuu torstaina Kruukkilassa

Toivottavasti viikonloppuna tuulee – Keitele Regatta starttaa Äänekoskelta ja maali on Viitasaarella

Jyväskylän yliopisto vaihtoi profiilikuvat sateenkaariväreihin – Pride-tempaus kummastuttaa ihmisiä Tapio Puolimatkan takia

Poika kuristi isäänsä ja vei veitsen kurkulle Muuramessa – tuomittiin ehdollista vankeutta

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.