Helle yrittää saada kasaan edellytykset sovintoesitykselle

Valtakunnansovittelija Minna Helle kertoi perjantaina Twitterissä, että postikiistassa on edelleen pitkä matka ratkaisuun. Nyt on kuitenkin meneillään vakava yritys saada edellytykset kasaan sovintoesitykselle lähipäivinä.

Minna Helle

Helteen mukaan sovittelu jatkuu sunnuntaina puolilta päivin.

Perjantaina jatkuneet postialan työmarkkinakiistan neuvottelut saivat päivän aikana lisää pontta uusista työtaistelutoimista.

Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT, Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL sekä Suomen Merimies-Unioni SMU laajentavat tukilakkojaan lukuisiin yrityksiin ensi tiistaista lähtien. Lastien käsittely keskeytyy kaikissa Suomen satamissa.

Uusina kohteina ovat Ruotsin ja Tanskan yhdistynyt postiyhtiö Postnord, DB Schenker, DSV, DFDS, LKW Walter, Hangartner, PNO Trailer, Niinivirta European Cargo ja Ahola Transport. Deutsche Post DHL:ää koskevat toimet keskeytetään, mutta ne alkavat uudelleen tiistaina.

JHL:n jäsenet eivät ota tukitoimien piirissä olevien yritysten ajoneuvoja ja muita kuljetuksia Finferrierissä ja Euroworkissa.

AKT, JHL ja SMU perustelevat tukilakkojen laajentamista käräjäoikeuden kullekin liitolle asettamalla 500?000 euron uhkasakolla. Käräjäoikeus perustelee päätöstään sillä, että vain yhteen yritykseen kohdistuvat tukitoimet vääristävät kilpailua.

Tähän saakka tukilakot ovat kohdistuneet vain DHL:ään.

Lennonjohtajat mukaan uutena

Uutena tahona tukensa Posti- ja logistiikka-alan unioni PAUlle ilmaisi Suomen Lennonjohtajien Yhdistys (SLJY), joka kieltää jäseniään tekemästä lisä- ja ylitöitä tiistaista alkaen.

Ylityökiellon on määrä jatkua perjantaille keskiyön asti, mutta lennonjohtajat ilmoittavat olevansa valmiit jatkamaan toimia tarpeen vaatiessa. Yhdistys kertoo olevansa valmis myös muihin tukitoimiin, mikäli postialan neuvotteluissa ei edistytä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Valtiovarainministeriön tuore budjettiehdotus julkaistaan

Hallitus jatkaa kaksipäiväisiä koronaneuvotteluja Säätytalolla

Katiska-oikeudenkäynnissä käsitellään tänään Niko Ranta-ahon syytettä ex-puoliso Sofia Belorfin pahoinpitelystä

Heinolassa järvellä potkurivian vuoksi ajelehtinut alus ja sen matkustajat on saatu maihin

Hevonen vajosi mutaojaan, aasi ilmoitti huudoillaan kaverinsa hädästä

Marin A-studiossa: Karanteeni- ja testauslinjauksessa olisi kaivattu selvempää viestintää – "Kyse ei ole poliittisesta päätöksestä vaan viranomaispäätöksestä"

Korona tukahduttaa opiskelijabileet Jyväskylässä: tursajaiset siirtyvät, osa yökerhoista pysyy kiinni, eikä Kauppakadun Approkaan ole varma

Jyväskylä hakee 750 000 euron säästöjä muun muassa kirjastoista ja lasten liikunnasta – palveluja supistetaan, maksuja korotetaan ja henkilöstöä vähennetään

Murhan yrityksen kohteeksi joutunut Pekka Kataja palaa julkisuuteen ensi lauantaina – "Perunakuopasta pois"

Marin A-studiossa: Karanteeni- ja testauslinjauksessa olisi kaivattu selvempää viestintää – "Kyse ei ole poliittisesta päätöksestä vaan viranomaispäätöksestä"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.