Hellelukemia hätyytellään Keski-Suomessa torstaina ja perjantaina

Sää viilenee alkuviikosta, mutta helletti pääsee torstaina hetkeksi irti.

Lämpötila on maanantaina Keski-Suomessa 15-16 asteen tuntumassa, ja sade- sekä ukkoskuuroja on odotettavissa "jonkin verran", Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Juha Tuomala kertoo.

Tiistaina lämpötila nousee 20 asteen tienoille. Myös tiistaina on odotettavissa paikallisia sadekuuroja Keski-Suomeen.

Keskiviikkona lämpötila jatkaa nousemistaan yli 20 asteeseen. Tuomalan mukaan on olemassa pieni mahdollisuus, että helleraja rikkoutuisi jo tuolloin.

– Ehkä tyypillisin lämpötila on kuitenkin 23–24 astetta siellä teillä päin. Hellemassa jäänee keskiviikkona vielä Satakunnan tasolle, Tuomala pohtii.

Helletti pääsee Keski-Suomessa jälleen irti torstaina, kun "lämpimän ilman kieleke" liikkuu Suomen ylle. Ukkoskuuroja saattaa osua jokunen kappale myös Keski-Suomeen, mutta suurin osa ukkosista jyrähtelee torstaina Pohjanmaalla.

Myös perjantai näyttää Tuomalan mukaan vielä hyvin lämpimältä päivältä.

– Säätyypiltään perjantai on ehkä epävakaisempi kuin torstai. Sade- ja ukkoskuuroja voi tulla.

Lauantain vastaisena yönä Suomen yli liikkuu kylmä rintama, ja hellemassa painuu Venäjälle. Ajoittain satelee vettä, ja lämpötila jäänee 20 asteen seudulle.

Sunnuntaina sää on uudestaan epävakainen. Lännestä liikkuu sateita kohti Keski-Suomea, joiden mukana tulee myös suhteellisen lämmintä ja kosteaa ilmaa. Lämpötilat pysyttelevät 16–20 asteessa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 1 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .