Hellerajoja rikotaan edelleen Suomessa – illaksi on luvassa sateita

Helleraja on rikottu tänään ainakin Porissa ja Viitasaarella, kertoo Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Tuomo Bergman. Myös muualla Suomessa lämpötilat ovat liikkuneet yli 20 asteessa, ja ainoastaan Käsivarren seudulla lämpötilat ovat jääneet tänään alle 20 asteeseen.

–  Nämä lämpötilat ovat varsin lämpimiä elokuun sääksi, Bergman sanoo.

Suomeen on kuitenkin saapumassa Ruotsista kylmä rintama, joka tuo mukanaan sadekuuroja ja ukkospuuskia illaksi Pohjanmaalle ja Lapin länsiosiin. Alueella voi myös tuulla voimakkaasti. Muualla Suomessa sää on illalla selkeä.

Viikonlopuksi luvassa on enemmän sateita. Lauantaina sadekuurot painottuvat maan itäosiin ja idässä voi myös ukkostaa. Myös Pohjois-Suomessa voi tulla lauantaina yksittäisiä sadekuuroja, mutta muualla maassa on puolipilvistä. Bergmanin mukaan lämpötilat liikkuvat 20 asteen tienoilla, mutta lauantaina ei mitä luultavimmin rikota enää hellerajaa.

Myös sunnuntaiksi on luvassa sadetta, kun Suomen yli kulkee runsas sadealue itään. Vettä tulee laajalti, mutta sateiden ei pitäisi olla erityisen runsaita ja sää alkaa poutaantua sunnuntaina iltapäivällä.

Alkuviikosta sää näyttää poutaiselta, mutta Bergmanin mukaan ennusteisiin liittyy suurta epävarmuutta.

–  Keskiviikkona Suomea lähestyy voimakas matalapaine, johon voi liittyä runsaita sateita. Vielä on kuitenkin arvoitus, mikä matalapaineen reitti on ja miten voimakas se on loppujen lopuksi, Bergman sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Osa naisista jättää kohdunkaulan syöpäseulonnat väliin Keski-Suomessa – "Nuoremmilla ikäluokilla ei ehkä ole samalla tavalla huolta omasta terveydestä"

Puhemies Vanhanen: Munuaiskasvainten syy oli syöpä, hoidettu leikkaamalla

Ilmastoministeri Mikkonen pitkän aikavälin tavoitteesta: Tärkeintä saada yhteisymmärrys 2050 tavoitteesta, 2030 joutuu odottamaan

Uusi hätäkeskusjärjestelmä kutsuu helikopterin paikalle aiempaa herkemmin – potilaita lääkärikopteri kohtaa harvemmin

Viitasaarelta löytyy erikoinen ja kiehtova veistospuisto – sunnuntaina Tuulensuun puiston veistoksia esitellään ja keskustellaan yhteisöllisyydestä

Karstulassa voit olla entisajan lapsi – Satusivellin -tapahtuma huipentuu torstaina Kruukkilassa

Toivottavasti viikonloppuna tuulee – Keitele Regatta starttaa Äänekoskelta ja maali on Viitasaarella

Jyväskylän yliopisto vaihtoi profiilikuvat sateenkaariväreihin – Pride-tempaus kummastuttaa ihmisiä Tapio Puolimatkan takia

Poika kuristi isäänsä ja vei veitsen kurkulle Muuramessa – tuomittiin ehdollista vankeutta

Lastu lentää ja tienoo pärisee: Moottorisahalla veistetään viikonloppuna toteemeja Kivijärvellä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.