Helsingin Eerikinkadun ullakkopalo saatiin hallintaan – ei henkilövahinkoja, mutta alapuolen asunnot kärsivät vesivahinkoja

Helsingin Kampissa sijaitsevan rakennuksen ullakkopalo on saatu hallintaan, Helsingin pelastuslaitoksesta kerrotaan STT:lle. Helsingin pelastuslaitos tiedotti hieman kello 20 jälkeen tiistai-iltana, että Eerikinkatu 9:ssä on suuri rakennuspalo.

Päivystävä palomestari Vesa Berg kertoi STT:lle iltakymmenen jälkeen, että ullakkopaloa sammuteltiin edelleen. Palo saatiin Bergin mukaan rajoitettua rakennuksen sisäsiiven ullakolle niin, ettei se levinnyt muun rakennuksen palomuurin toiselle puolelle. Ullakkopalo oli kuitenkin pelastuslaitokselle vaikeasti saavutettavissa ja sammutettavissa.

–  Ullakko on palanut täysin, ja sen alapuolisiin tiloihin tuli vesivahinkoja, koska oli pakko jäähdyttää niin, ettei tuli leviä koko rakennukseen, Berg kertoo.

Vesivahingoista kärsineet tilat ovat kaikki asuinhuoneistoja. Pelastuslaitos kartoittaa parhaillaan, kuinka moniin asuntoihin vesivahinkoja tuli ja kuinka pahoja ne olivat. Rakennus on viisikerroksinen, ja Bergin arvion mukaan puhutaan kymmenistä vesivahinkoja kärsineistä asunnoista.

Bergin mukaan yksi asunto on jouduttu evakuoimaan. Henkilövahinkoja palo ei aiheuttanut.

–  Palo ei missään vaiheessa ollut levinnyt alapuolisiin tiloihin, ei ollut ihmisille vaaraa siellä. Yksi mies ylähuoneistosta on tuotu jossain vaiheessa alas, hän oli hengittänyt hieman savua, mutta ei mitään hätää.

Palon syttymissyystä ei tässä vaiheessa ole tietoa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.