Helsingin Sanomat perustaa turvallisuuspolitiikan toimittajaryhmän – Lehden mukaan aihe kiinnostaa suomalaisia aiempaa enemmän

Suomen turvallisuusympäristön muuttuminen on nostanut turvallisuuspolitiikan näkyvämpään rooliin uutisoinnissa.

Helsingin Sanomat perustaa toimitukseensa turvallisuuspolitiikan ja kyberaiheiden toimittajaryhmän, johon kuuluu aiheisiin perehtyneitä toimittajia lehden eri osastoilta. Erityisen seurantaryhmän perustamista perustellaan Suomen turvallisuusympäristön muuttumisella.

Lehden mukaan etenkin Ukrainan kriisi ja Itämeren sotilaspoliittinen aktivoituminen ovat nostaneet turvallisuuspolitiikan näkyvämpään rooliin uutisoinnissa.

Vastaavan päätoimittajan Kaius Niemen mukaan myös lehden tiedustelujutuista virinnyt keskustelu vahvisti käsitystä siitä, että aihepiiri on lukijoille yhä merkityksellisempi.

– Monilla lukijoilla on vahvat perustiedot turvallisuuspolitiikasta, ja vaatimustaso lehden sisällön suhteen korkealla. Pyrimme varmistamaan sen, että lukijoille välittyy aihepiiristä entistäkin kokonaisempi, ehyempi journalistinen näkymä niin valtakunnallisesti kuin kansainvälisesti, Niemi sanoi.

Ryhmän seurantaa koordinoi ulkomaantoimittaja Jussi Niemeläinen, joka on toiminut muun muassa Helsingin Sanomien Moskovan kirjeenvaihtajana. Hänen ohellaan ryhmään kuuluvat perustamisvaiheessa Kari Huhta, Jarmo Huhtanen, Laura Halminen, Tuomo Pietiläinen ja Tommi Nieminen sekä Washingtonin kirjeenvaihtaja Laura Saarikoski, Moskovan kirjeenvaihtaja Pekka Hakala, Brysselin kirjeenvaihtaja Pekka Mykkänen ja Tukholman kirjeenvaihtaja Petja Pelli.

Tietoturvallisuuteen paneutunut Halminen ja talouden ja politiikan toimittaja Pietiläinen kirjoittivat joulukuun puolivälissä suuren kohun nostattaneen, salaisiin asiakirjoihin perustuneen uutisen Puolustusvoimien Tikkakoskella sijaitsevasta Viestikoekeskuksesta.

Osastorajat ylittävä ryhmä raportoi työstään suoraan Helsingin Sanomien toimituksen johdolle.