Helsingin bussilakon kohtalossa ratkaisun hetket käsillä

Pääkaupunkiseudun paikallisliikennettä uhkaavan lakon kohtalon odotetaan ratkeavan illalla. Kiistan osapuolet jatkavat aamulla alkaneita neuvotteluja klo 17.

Jos lakko alkaa, Helsingin Bussiliikenne -yhtiön bussit seisahtuvat aamuyöllä kahdeksi vuorokaudeksi. Yhtiö ajaa normaalisti noin 40 prosenttia pääkaupunkiseudun bussiliikenteestä.

Metrot ja raitiovaunut pysähtyisivät perjantaiaamuna vuorokaudeksi bussiliikenteen työtaistelun tueksi.

Sovittelija kertoi eilen, että ratkaisua yritetään illansuussa. Työntekijäpuolen mukaan neuvottelut on saatava päätökseen viimeistään klo 19.

Työntekijöitä edustavan Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL:n neuvottelupäällikkö Håkan Ekström sanoo, että lakko alkaa hyvin todennäköisesti, ellei sopimusta synny työntekijäpuolen asettamaan takarajaan mennessä.

Kiistassa on kyse siitä, mitä työehtosopimusta yhtiössä noudatetaan. Uusi lakko olisi jatkoa viime kuun lopun paripäiväiselle lakolle ja vaikeuttaisi huomattavasti bussiliikennettä pääkaupunkiseudulla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Suomalaiset yritykset ovat osoittaneet ketteryyttä koronapandemiassa – "Pitää osata oivaltaa, mikä on todellinen ongelma", sanoo Etlan tutkimusjohtaja

THL: Uusia koronavirustartuntoja todettu 20

Keski-Suomen kutsunnoissa pitää olla suojamaski – pojat armeijaan pääosin talvella 2022

Keski-Suomessa ei uusia koronatartuntoja, koko Suomessa 20 uutta tapausta – katso tästä kuntakohtainen listaus

Kolme neljästä kateissa olevista on miehiä – suurin osa nuorehkoja

Tiede- ja kulttuuriministeri Saarikko vaatii kannanotossaan Suomeen toista koronatestausjärjestelmää – "Meidän on tehtävä kaikkemme, että vaihtoehdoksi ei jää vain Suomi kiinni -malli"

Koronakriisi nosti paikoittain noutokaljan arvostusta – Alkoholin ulosmyynnistä hyötyvät kuitenkin pääasiassa vain paikallispanimot

Sirpa ja Anneli muuttivat Espoosta pohjoiseen Keski-Suomeen – pankki sanoi kaksi kertaa ei, mutta nyt kaksikko pyörittää lämpöä ja raikkautta huokuvaa taidehotellia Pihtiputaalla

Yön uutiskooste: suolistosyövät yleistyvät, kymmeniä suomalaisia jää kateisiin vuosittain, Bayern murjoi Barcelonan Mestarien Liigassa

Verkkojätti Amazon on ollut koronakriisin voittaja, mutta tutkija näkee uhkia senkin ympärillä – "Miten käy, jos seuraava katastrofi tapahtuu internetissä?"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.