Helsingin citykanilaumaa harvennettu tuhansilla

Helsingin villikanilaumaa on vähennetty syksyn ja talven aikana noin 3 000:lla. Valtaosa pyydetyistä kaneista on elellyt kaupungin julkisissa puistoissa, mutta myös yksityiset maanomistajat ovat rajoittaneet kanikantaa omilla alueillaan.

Ilman harvennusta villikanit olisivat päättyneenä kylmänä ja runsaslumisena talvena tehneet merkittävää, kenties korvaamatonta, tuhoa pääkaupungin viheralueiden kasvillisuudelle, kerrotaan Helsingin kaupungin rakennusvirastosta.

Villikani on vieraslaji, jonka kanta sai alkunsa 1980-luvulla luontoon päästetyistä lemmikkikaneista. Ne syövät istutettua kasvillisuutta ja kaivavat pesäluolastojaan puistojen maaperään sekä rakenteiden ja rakennusten alle.

Rakennusviraston mukaan kaupungin alueilla tapahtuvassa villikanien pyynnissä noudatetaan eläinsuojelu- ja metsästyslakeja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Jyväskylän keskustaan tulossa iso kulttuuriuudistus: "Käänteentekevin sitten Kävelykadun perustamisen"

Kalat saavat odottaa: Vesilain uudistus ei räjäytä patoja vielä vuosiin – Ministerin mukaan uudistus "ei ole helppo harjoitus"

Hovioikeus käsittelee viimeistä syytettä isossa jengijutussa, jota tutkitaan yhä KRP:ssä – kokonaisuus poiki United Brotherhoodin lakkauttamiseen tähtäävän kanteen

EIT:ltä tulossa ratkaisu tapauksessa, jossa mies tapettiin Irakissa – palauttiko Suomi miehen Irakiin väärin perustein?

Valtio-omistaja syynää tänään Postin vuokratyövoiman käyttöä

Uusia kutsuja Linnan juhliin: "Melkoisesti säikähdin"

Asukkaan ripeä toiminta pelasti keittiön vaurioilta, kun astianpesukone syttyi palamaan – tietäisitkö sinä, mitä vastaavassa tilanteessa pitää tehdä?

Jyväskylä isännöi Ahtisaari-päiviä ensimmäistä kertaa – torstaina KSML.fi:ssä suora lähetys Arto Nybergin vetämästä keskustelutilaisuudesta

Helsingin apulaispormestari Razmyar luottaa EM-kisapaikan juhlijoiden ymmärrykseen – Manta-patsasta ei aidata kiipeilijöiden varalta

Saamelaisten totuus- ja sovintokomission perustaminen etenee

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.