Helsingin hätäkeskuksen henkilöstöpula jatkuu

Helsingin hätäkeskuksen krooniseen henkilöstöpulaan ei näy loppua. Hätäkeskus on vuosien ajan tehnyt töitä vajaalla miehityksellä, ja henkilöstön vaihtuvuus on huimaa. Tälläkin hetkellä hätäkeskuksessa on noin kymmenen paikkaa auki.

Syyt rekrytointiongelmiin ovat hätäkeskuksen johtajan Markus Grönholmin mukaan selvät. Alhainen palkka suhteessa pääkaupungin asuinkustannuksiin, hektinen työtahti ja ahtaat toimitilat eivät päivystäjiä houkuta.

– Rekrytointi epäonnistui, kun keskus aloitti toimintansa vuonna 2005. Etenkin poliisit katsoivat, että hätäkeskuksessa työskentely on vaativampaa kuin työ poliisin hälytyskeskuksessa, mutta palkka on pienempi ja työajat huonommat. Se ei hirveän paljon innostanut heitä tulemaan.

Ongelmia hätäkeskukseen aiheuttavat myös aikanaan väliaikaisratkaisuksi tarkoitetut ahtaat ja huonokuntoiset tilat. Hätäkeskukselle oli jo alettu rakentaa uusia toimitiloja Katajanokalle, mutta hanke laitettiin jäihin kustannussyistä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Osa naisista jättää kohdunkaulan syöpäseulonnat väliin Keski-Suomessa – "Nuoremmilla ikäluokilla ei ehkä ole samalla tavalla huolta omasta terveydestä"

Puhemies Vanhanen: Munuaiskasvainten syy oli syöpä, hoidettu leikkaamalla

Ilmastoministeri Mikkonen pitkän aikavälin tavoitteesta: Tärkeintä saada yhteisymmärrys 2050 tavoitteesta, 2030 joutuu odottamaan

Uusi hätäkeskusjärjestelmä kutsuu helikopterin paikalle aiempaa herkemmin – potilaita lääkärikopteri kohtaa harvemmin

Viitasaarelta löytyy erikoinen ja kiehtova veistospuisto – sunnuntaina Tuulensuun puiston veistoksia esitellään ja keskustellaan yhteisöllisyydestä

Karstulassa voit olla entisajan lapsi – Satusivellin -tapahtuma huipentuu torstaina Kruukkilassa

Toivottavasti viikonloppuna tuulee – Keitele Regatta starttaa Äänekoskelta ja maali on Viitasaarella

Jyväskylän yliopisto vaihtoi profiilikuvat sateenkaariväreihin – Pride-tempaus kummastuttaa ihmisiä Tapio Puolimatkan takia

Poika kuristi isäänsä ja vei veitsen kurkulle Muuramessa – tuomittiin ehdollista vankeutta

Lastu lentää ja tienoo pärisee: Moottorisahalla veistetään viikonloppuna toteemeja Kivijärvellä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.