Helsingin opetusvirasto irtisanoi turvallisuuspäällikön

Opetusviraston tiedotteen mukaan Suoniemi on rikkonut työsuhteen velvoitteita erittäin vakavalla tavalla.

Helsingin opetusvirasto irtisanoi tiistaina turvallisuuspäällikkö Hannu Suoniemen. Suoniemi on aiemmin työskennellyt viraston tietohallintopäällikkönä.

Poliisi epäilee Suoniemeä miljoonapetoksesta. Helsingin opetustoimen johtajan Liisa Pohjolaisen mukaan irtisanominen liittyy kuitenkin lähinnä epäilyihin hankintalain rikkomisesta.

– Suoniemi on pilkkonut hankintoja alle 30 000 euron osiin. Summa, joka meillä nyt on tiedossa, on noin 4,2 miljoonaa euroa. Tämä tapahtui vuosina 2012–2016, kertoo Pohjolainen.

Hankintalain mukaan alle 30 000 euron julkista tavarahankintaa ei tarvitse kilpailuttaa.

Kolme muutakin irtisanottiin

Suoniemen lisäksi Helsingin opetusvirasto irtisanoi kolme muutakin työntekijää. Lisäksi kolme työntekijää sai kirjallisen varoituksen.

Syynä on Pohjolaisen mukaan se, että työntekijät ovat vieneet kotiinsa ja omaan käyttöönsä tarvikkeita, jotka on hankittu opetusviraston rahoilla. Joukossa on muun muassa taulutelevisioita ja kameroita.

– Kyse on joidenkin kohdalla tuhansista euroista, joidenkin kohdalla yli 10 000 eurosta. Käyttö on ollut pitkäaikaista, kertoo Pohjolainen.

Opetusviraston mukaan Suoniemeä ja muita työntekijöitä on kuultu ennen irtisanomisia ja varoituksen antamisia.

Poliisi on vaitelias

Hannu Suoniemi vangittiin tammikuussa epäiltynä törkeästä petoksesta ja törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä.

Poliisi epäilee, että Suoniemi on vuosien mittaan hankkinut itselleen jopa useita miljoonia euroja taloudellista hyötyä opetustoimen tietoteknisistä hankinnoista. Rikosepäilyt ajoittuvat vuosiin 2006–2016.

Juttua tutkiva Helsingin poliisi ei kerro tutkinnan yksityiskohdista. Tutkinnanjohtaja Urpo Mäkelän mukaan epäillyt hankintalain rikkomiset liittyvät petosepäilyihin.

– Tutkinnan sisällöstä en valitettavasti voi tässä vaiheessa kertoa enempää, sanoo Mäkelä.

– Törkeä petos on se pääasia. Muuten en tässä vaiheessa ota rikosnimikkeisiin kantaa, sanoo rikostarkastaja Ismo Siltamäki.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Noin 20 työntekijää on sairastunut Turun telakalla pneumokokkibakteerin aiheuttamaan keuhkokuumeeseen

Finnwatch: Teenpoimijan päiväpalkka voi olla alempi kuin kahvilassa nautittavan teekupillisen hinta

Poliisi epäilee: Alle kolmekymppinen mies raiskasi vanhuksen Oulussa

Liikuntapuiston ylipainehallista yksi tarjous

Lojuuko pyöräsi parkissa? Kannattaa käydä hakemassa talteen – Jyväskylä siivoaa hylätyt pyörät keskustan parkeista marraskuun alussa

Vinkki linnunruokapöntössä olleesta huumekätköstä johti poliisin "harvinaisen suuren" nettihuumekaupan jäljille – pääepäillyiltä löytyi rynnäkkökivääreitä ja käsikranaatteja

Keski-Suomen keskussairaalassa kuohuu – kymmenet ylilääkärit harkinneet irtisanoutumista: "Homma on täysin hukassa ja Novaan siirtymisestä on tulossa täydellinen katastrofi"

Kaksi 17-vuotiasta tyttöä kuoli ja yksi samanikäinen loukkaantui vakavasti henkilöauton ulosajossa Jalasjärvellä – kuljettajalla ajokortti

Yön uutiskooste: Hallitus korottaa kaivosyhtiöiden vakuusmaksuja, USA painostaa Turkkia lopettamaan hyökkäyksensä kurdeja vastaan, Suomi äänesti EU:sta 25 vuotta sitten

Yöhön venyneissä brexit-neuvotteluissa ei läpimurtoa – neuvotteluja jatketaan

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.