Helsingin poliisi palkitsi huumekätkön löytäneen 11-vuotiaan

Helsingin poliisi palkitsi tiistaina 11-vuotiaan pojan, joka paljasti mittavan huumekätkön. Poika sai ensimmäisenä palkittuna Helsingin poliisilaitoksen poliisikomentajan mitalin.

Poika oli viime syksynä leikkimässä Helsingin Oulunkylässä, kun hän löysi metsästä traktorinrenkaan. Renkaan sisäpuolelle oli muovipusseihin piilotettu yli 1 200 Subutex-tablettia. Poika kertoi erikoisesta löydöstään isälleen, joka otti yhteyttä hätäkeskukseen.

Poliisi asetti huumekätkölle valvonnan. Jo seuraavana päivänä paikalta otettiin kiinni mies, joka oli tullut hakemaan tabletteja. Hänet tuomittiin myöhemmin Helsingin käräjäoikeudessa yli kahden vuoden vankeuteen huumausainerikoksista.

– Poika toimi tilanteessa esimerkillisesti. Hänen neuvokkuutensa ansiosta pääsimme Subutexiä välittäneen henkilön jäljille ja estimme tablettien päätymisen katukauppaan, kertoi ylikomisario Juha Hakola.

Hakola arvioi, että pojan löytämien tablettien arvo katukaupassa olisi ollut noin 40 000 euroa.

– Tässä oli kyse rahamäärällisestikin merkittävästä määrästä. Tärkeintä on ennen kaikkea se, että näin saatiin tuhansia annoksia pois käyttäjien ulottuvilta.

Henkilöllisyyttä ei kerrottu

Poliisikomentaja Lasse Aapio luovutti mitalin ja kunniakirjan pojalle Helsingin poliisilaitoksella. Pojan turvallisuuden takia hänen henkilöllisyyttään ei ole kerrottu julkisuuteen. Ylikomisario Hakolan mukaan tämä oli myös pojan perheen toive.

– Poika oli hyvin iloinen ja ylpeä siitä, että sai olla ensimmäinen, jolle tämä mitali myönnettiin, Hakola kertoi.

Poliisikomentajan mitali voidaan myöntää henkilölle, joka esimerkillisellä toiminnalla auttaa rikoksen selvittämisessä tai estämisessä. Mitali voidaan myöntää myös tunnustuksena merkittävästä turvallisuusteosta.

Mitali otettiin käyttöön jo Helsingin poliisilaitoksen edellisen poliisikomentaja Jukka Riikosen aikana, mutta sitä ei ole aiemmin myönnetty kenellekään.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Valtiovarainministeriön tuore budjettiehdotus julkaistaan

Hallitus jatkaa kaksipäiväisiä koronaneuvotteluja Säätytalolla

Katiska-oikeudenkäynnissä käsitellään tänään Niko Ranta-ahon syytettä ex-puoliso Sofia Belorfin pahoinpitelystä

Heinolassa järvellä potkurivian vuoksi ajelehtinut alus ja sen matkustajat on saatu maihin

Hevonen vajosi mutaojaan, aasi ilmoitti huudoillaan kaverinsa hädästä

Marin A-studiossa: Karanteeni- ja testauslinjauksessa olisi kaivattu selvempää viestintää – "Kyse ei ole poliittisesta päätöksestä vaan viranomaispäätöksestä"

Korona tukahduttaa opiskelijabileet Jyväskylässä: tursajaiset siirtyvät, osa yökerhoista pysyy kiinni, eikä Kauppakadun Approkaan ole varma

Jyväskylä hakee 750 000 euron säästöjä muun muassa kirjastoista ja lasten liikunnasta – palveluja supistetaan, maksuja korotetaan ja henkilöstöä vähennetään

Murhan yrityksen kohteeksi joutunut Pekka Kataja palaa julkisuuteen ensi lauantaina – "Perunakuopasta pois"

Marin A-studiossa: Karanteeni- ja testauslinjauksessa olisi kaivattu selvempää viestintää – "Kyse ei ole poliittisesta päätöksestä vaan viranomaispäätöksestä"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.