Helsingin yliajosta syytetylle vaaditaan elinkautista – ajaja myöntää teot mutta kiistää tahallisuuden

Syyttäjän mukaan yliajaja yritti tahallaan tappaa kuusi jalankulkijaa - yksi uhreista kuoli.

Helsingin yliajosta syytetty yritti syyttäjän mukaan tappaa tahallaan kuusi ihmistä kaupungin keskustassa heinäkuussa. Yksi uhreista kuoli.

Miestä syytetään murhasta, viidestä tapon yrityksestä ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Syyttäjä vaatii hänelle elinkautista vankeusrangaistusta.

Syytetty kiistää murhan ja viisi tapon yritystä. Hän myöntää törkeän liikenneturvallisuuden vaarantamisen lisäksi törkeän kuolemantuottamuksen ja törkeät vammantuottamukset. Mies on jo esitutkinnassa tunnustanut kuljettaneensa ajoneuvoa ja törmänneensä suojatiellä olleisiin ihmisiin.

Syytteitä käsitellään parhaillaan Helsingin käräjäoikeudessa.

Uhri tippui konepelliltä auton eteen

Syyttäjän mukaan viisikymppinen helsinkiläismies ajoi Helsingin keskustan alueella ylinopeutta ja punaisia päin yrittäessään osua jalankulkijoihin, jotka olivat ylittämässä tietä. Hän törmäsi kuuteen jalankulkijaan Lönnrotinkadulla.

Törmäyksessä kaksi jalankulkijaa, joihin mies osui, joutuivat auton konepellille. Toinen tippui konepelliltä auton viereen ja pelastui täpärästi. Kun kuljettaja hiljensi nopeutta, toinen putosi auton eteen. Syyttäjän mukaan kuljettaja jatkoi autolla ajamista välittömästi sen jälkeen, kun nainen oli pudonnut auton eteen. Nainen raahautui auton mukana yli kaksisataa metriä ja kuoli paikalle.

Kolmas uhreista lensi konepellin yli auton toiselle puolelle suojatielle saaden ruhjeita ja mustelmia käsiin ja jalkoihin. Yhden miehen jalka murtui, kun syytetty törmäsi tähän ja ajoi syyttäjän mukaan miehen jalan yli.

Kaksi muuta saivat ruhjeita ja mustelmia törmäyksessä.

Poliisin aiemman kertoman mukaan kuljettaja jatkoi yliajon jälkeen matkaansa Annankadulle, pysäköi autonsa ja meni läheiseen ravintolaan. Poliisi otti epäillyn kiinni ravintolasta. Mies ei vastustellut kiinniottoa.

Syytetyllä on taustallaan pakkohoitoa ja rikostuomioita.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Helsingin yliajajan puolustus: Syytetty ei tiennyt, että uhri tippui auton eteen ja raahautui mukana