Helsingin yliopistoskussa aiottiin surmata 50 ihmistä aseilla ja kaasulla

Helsingin yliopistoon suunnitellun iskun valmistelusta epäillyt aikoivat syyttäjän mukaan surmata 50 ihmistä ampuma-aseilla ja myrkkykaasulla.

Syyttäjän mukaan kaksikon oli tarkoitus varastaa ampuma-aseet aseliikkeestä. Teko oli tarkoitus tehdä ensin tammikuussa ja sitten maalis–toukokuussa. Syyttäjä katsoo, että suunnitelmia lykättiin, koska syytetyt halusivat valmistautua iskuun huolellisemmin.

Molemmat yliopistoiskun valmistelusta syytetyt kiistävät rikoksen. Nainen myöntää keskustelleensa asiasta toisen epäillyn kanssa, mutta keskustelujen todellinen tarkoitus oli hänen mukaansa saada aikaan vain jonkinlainen ihmiskontakti.

Uusimmat

Kotimaa

Yle: Poliisi kiinnittää tänä kesänä erityistä huomiota festivaalien turvatoimiin

Eurooppaan mahtuisi lisää vauvoja – Alhainen syntyvyys ei ole kuitenkaan suurin uhka talouskehitykselle

Punkkitautien määrä on moninkertaistunut, mutta hysteriaan ei ole syytä – "Yksi purema 50:stä johtaa todettavaan sairauteen"

Jo puolella Suomen lapsiperheistä on yksityinen sairauskuluvakuutus

Ovensuukyselyt povaavat Irlannin pääministeripuolueelle eurovaalivoittoa

Karannutta koiraa pyydystäneet ihmiset katkaisivat junaliikenteen Helsingissä – "Erittäin huono idea mennä junien sekaan juoksentelemaan"

Jännittävä lätkämatsi nostaa sydänpotilaiden verenpaineet kattoon – Keski-Suomen keskussairaalan päivystyksessä tärkeä peli voi näkyä yllättävällä tavalla

Päiväkodin johtaja sai kärsiä, kun jyväskyläläisäiti hermostui perheestä tehdystä lastensuojeluilmoituksesta – pikaistuksissa kirjoitetusta viestistä sakkoja

Kyllä tästä maisterille seppele syntyy – yliopiston promootion juhlallisuudet alkoivat

Vanhat koulurakennukset joutuivat jälleen ilkivallan kohteeksi Tikkakoskella – katso karut kuvat spraymaalilla sotketuista seinistä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.