Helsingissä äitinsä murhasta syytetty oli teon aikaan syyntakeeton

Syyttäjän mukaan mies kävi äitinsä kimppuun, kun tämä oli nukkumassa.

Äitinsä murhasta Helsingissä syytetty mies oli teon aikaan syyntakeeton, selviää syyttäjän käräjäoikeudelle toimittamasta haastehakemuksesta. Syyttäjän mukaan mies on tämän vuoksi jätettävä rangaistukseen tuomitsematta.

Epäilty henkirikos tapahtui Helsingin Lönnrotinkadulla miehen ja tämän äidin yhteisessä kodissa viime vuoden kesäkuussa. Syytteitä käsitellään tänään Helsingin käräjäoikeudessa.

Syyttäjän mukaan mies kävi äitinsä kimppuun, kun tämä oli nukkumassa. Ensin mies viilsi äitiään takaapäin veitsellä useita kertoja niskaan. Kun äiti heräsi viiltoihin ja yritti puolustautua, mies löi häntä veitsellä ylävartaloon ja nyrkeillä kasvoihin.

Syyttäjän mukaan mies lopulta viilsi ja löi äitiään useita kertoja kaulaan. Kuolinsyyksi todettiin kaulaan viiltämisestä aiheutuneet vammat ja verenhukka.

Syytetty on kuulusteluissa myöntänyt aiheuttaneensa äitinsä kuoleman. Mies on syntynyt vuonna 1997. Äiti oli syntynyt vuonna 1953.

Murhan lisäksi mies on syytteessä huumausainerikoksesta. Syyttäjän mukaan miehen hallusta löytyi LSD:tä sekä huumausaineiksi luokiteltuja aineita sisältäviä sieniä.

Mies on kuulusteluissa tunnustanut huumausaineiden hallussapidon. Lisäksi hän on kertonut käyttäneensä kannabista 14-vuotiaasta ja LSD:tä sekä huumaavia sieniä vuoden 2015 syksystä lähtien.