Helsingissä katkenneella valokuitukaapelilla runsaasti vaikutuksia junaliikenteeseen, myös Jyväskylässä

Pääkaupunkiseudulla Kehäradalla, Pohjanmaalla sekä Keski-Suomessa on muutoksia.

Helsingin Pasilassa puolilta öin havaitulla katkenneella valokuitukaapelilla on suuret vaikutukset aamun ja aamupäivän junaliikenteeseen ympäri Suomen. Suomen rataliikenteestä vastaavan Finrail Oy:n liikennepäällikkö Reima Roisko kertoo, että vikaa korjataan parhaillaan, mutta arviota korjausajasta ei toistaiseksi ole.

Pääkaupunkiseudulla vika vaikuttaa siten, että Kehäradalla kulkevat I- ja P-junat kulkevat Helsingistä Huopalahden kautta Martinlaaksoon asti. Martinlaakson ja Tikkurilan välillä junat eivät kulje tällä hetkellä lainkaan. Pääradalla K-junat kulkevat normaalisti.

Vantaankosken, Vehkalan, Kivistön, Aviapoliksen ja Leinelän asemien matkustajia pyydetään käyttämään vaihtoehtoisia reittejä.

Myös muualla Suomessa on ilmennyt vikaa ja yhteys liikenteenohjaukseen on poikki väleillä Seinäjoki–Vaasa, Jyväskylä-Pieksämäki, Seinäjoki–Haapamäki ja Haapamäki–Orivesi.

– Ihan tarkkaa käsitystä ei ole siitä, johtuvatko ne samasta viasta. Ongelmat ovat ilmenneet kuitenkin samassa yhteydessä. Siksi on syytä epäillä, että ne jotenkin liittyvät tähän, Roisko sanoo.

Lisäksi Pasilan asemalla on vikaa infonäytöissä ja kuulutuksissa.

Vika vaikuttaa liikenteeseen myös muualla Suomessa

Pohjanmaan rata Seinäjoelta pohjoiseen ja etelään on kunnossa. Sen sijaan vika vaikuttaa yhteyksiin Seinäjoen ja Vaasan sekä Seinäjoen ja Jyväskylän välillä. Ne yhteydet on korvattu toistaiseksi busseilla.

– Lisäksi vika vaikuttaa myös Tampere–Keuruu -välillä, jossa on myös korvaavaa bussiliikennettä. Myös Pieksämäki–Jyväskylä–Tampere -välillä on vaikutuksia. Sillä välillä osa junavuoroista on korvattu osan matkaa Jyväskylästä Pieksämäelle ja Pieksämäeltä Tampereelle, VR:n viestintäpäällikkö Janna Viisterä kertoo.

Koronavirusepidemian vuoksi VR:llä on normaalia vähemmän junia liikenteessä.

Tavaraliikenteessä vialla on ollut vaikutusta Jyväskylä–Pieksämäki -välillä ja myös Pieksämäen pohjoispuolella.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Moottoripyöräilijä törmäsi puuhun asutusalueen keskellä Jyväskylässä – kuljettaja loukkaantui vakavasti

Heinäkuussa rikottiin Tikkakosken Ilmavoimamuseon kävijäennätyksiä – kävijämäärä kasvoi kolmanneksella

Vaaralliset tienylitykset ja kiireiset autoilijat pelottavat ekaluokkalaisten vanhempia – koulunsa aloittava jyväskyläläinen Viivi tuntee reitin koululle jo päiväkotiajalta

Yön uutiskooste: Koulutyö alkaa monissa kouluissa tänään, ydinsukellusvene Kurskin uppoamisesta 20 vuotta

Johtavat lääkärit kiristäisivät kokoontumisrajoituksia – "Nyt on menty yli sen rajan, missä kohtuudella voi olettaa tämän viruksen pysyvän aisoissa"

Hallitus kokoontuu tänään iltakouluun lomien jälkeen

Koulutyö alkaa monissa kouluissa tänään, ensimmäiset kiirehtivät opintielle jo eilen

Valtiovarainministeriön on määrä saada valmiiksi ehdotuksensa ensi vuoden budjetiksi – neuvotteluissa etsitty keinoja esimerkiksi vientiteollisuuden auttamiseksi

Jyväskyläläinen asianajaja Henry Saleva seurasi humalaista rekkakuskia yli 40 kauhuntäyteistä minuuttia: "Jos olisi osunut kohdalle, olisi varmasti ollut henki pois" – katso video heittelehtivästä rekasta

Opettajien lomautukset alkoivat Karstulassa ja jatkuvat syksymmällä – "Ensi vuoteen haemme muita säästöjä"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.