Helsingissä lisäpoliiseja ruotuun kiekkoväen torijuhlien varalta – Jyväskylässä ja Tampereella normimiehitys

Helsingissä poliisi on varautunut jääkiekon maailmanmestaruuteen pestaamalla lisäpoliiseja töihin. Perinteisesti suomalaiset ovat kokoontuneet juhlimaan jääkiekkomenestystä pääkaupungin Kauppatorille.

–  Lisäpartioita on tulossa poliisin vahvuuteen illaksi. Kauppatori on todennäköisin juhlaväen kokoontumispaikka, mutta siirrämme lisäresursseja tarpeen mukaan myös muualle, kertoi Helsingin poliisin yleisjohtaja, komisario Riku Korpela STT:lle ennen puoltapäivää.

Hänen mukaansa on vaikea arvioida etukäteen, hillitseekö viileä ja osin sateinenkin sää juhlamieltä, jos tänään heltiää Suomen jääkiekkohistorian kolmas miesten maailmanmestaruus.

–  Yleisellä tasolla voi sanoa, että keli vaikuttaa juhlintaan jonkin verran.

Mestaruusjuhlien lisäksi poliisilla on jo kokemusta kansan käytöksestä myös niiltä kerroilta, jolloin Suomi on jäänyt jääkiekon MM-finaalissa kakkoseksi.

–  Aiempi kokemus on ollut, että hopeamitalit eivät aiheuta kovin paljon tavanomaista iltaa enempää juhlintaa. Toki väkeä on liikkeellä siinäkin tapauksessa pelin päätyttyä runsaasti, komisario Korpela täydensi.

Sisä-Suomessa tilanteen mukaan

Sisä-Suomen poliisin yleisjohtajan, rikoskomisario Anssi Köykän mukaan Jyväskylään ja Tampereelle ei ole hälytetty lisävoimia työhön mahdollisten jääkiekon MM-juhlintojen valvontaan. Aiempien kisakokemusten mukaisesti juhlijoita saattaa olla liikenteessä ja kokoontua Tampereella keskustorille ja Jyväskylässä torille sekä Kävelykadulle.

– Poliisi toivoo, että Suomi voittaa, mutta emme ole etukäteen varautuneet lisämiehitykseen, vaan etenemme tilanteen mukaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.