Helsingissä uudenvuodenaattona 2016 ihmisten päälle ajanut mies sai epilepsiakohtauksen – ei syytteitä

Helsingin Siilitiellä uudenvuodenaattona 2016 tapahtuneen yliajon syynä oli kuljettajan sairauskohtaus, ilmenee syyttäjän asiakirjoista. Syyttäjä teki asiassa kesällä syyttämättäjättämispäätöksen, joten tapaus ei etene oikeuteen.

Onnettomuus tapahtui lähellä Siilitien metroasemaa iltapäivällä 31. joulukuuta 2016. Kolmikymppisen miehen ajama auto törmäsi kolmeen ihmiseen jalkakäytävällä. Lisäksi törmäyksen johdosta jokin esine osui neljänteen ihmiseen. Sen jälkeen auto jatkoi matkaansa kovalla nopeudella ja törmäsi useisiin pysäköityihin autoihin.

Jalankulkijoista yksi, noin 60-vuotias mies, kuoli vammoihinsa sairaalassa kaksi viikkoa turman jälkeen. Lisäksi yliajossa loukkaantui kaksi ihmistä vakavasti ja yksi lievemmin.

Syyttäjän syyttämättäjättämispäätöksestä ilmenee, että kuljettajalla oli todettu epilepsia vuonna 2003 ja hänellä oli siihen lääkitys. Poliisin tutkimuksissa selvisi, että mies oli ottanut lääkkeensä kuten piti, eikä hänen verestään löydetty mitään muita aineita.

Kuulusteluissa mies kertoi, että hänen viimeiset muistikuvansa ennen törmäystä olivat Siilitien liikenneympyrästä. Sen jälkeen mies muistaa istuneensa sekavana autossaan, jonka ovi oli auki. Auttamaan tullut nainen kertoi, että miehen silmät olivat pyörineet päässä ja hänen koko vartalonsa oli tärissyt.

Edellinen kohtaus yli 10 vuotta sitten

Poliisi epäili miestä törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, törkeästä kuolemantuottamuksesta, kahdesta törkeästä vammantuottamuksesta ja vammantuottamuksesta. Syyttäjän mukaan mikään ei kuitenkaan viittaa siihen, että mies olisi toiminut tilanteessa huolimattomasti saatikka tahallisesti.

Mies kertoi, että ennen uudenvuodenaattoa hän ei ollut saanut kohtausta yli kymmeneen vuoteen.

–  Jos kuljettaja on äkillisen sairaskohtauksen vuoksi kykenemätön noudattamaan liikennesääntöjä, hän ei syyllisty rikokseen sääntöjä rikkoessaan, syyttäjä toteaa tekemässään päätöksessä.

Poliisi arvioi heti turman jälkeen, että kuljettaja oli todennäköisesti saanut sairaskohtauksen. Siitä huolimatta turma nousi otsikoihin myös ulkomailla. Turvatoimet eri puolilla olivat tiukat, koska Berliinin joulumarkkinoille oli tehty rekkaisku alle kahta viikkoa aiemmin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Kahdesti haavoittunut veteraani juhlii tänään Linnassa – näin jämsäläinen Viljo Nokelainen kertoo sotatiestään

Keski-Suomeen yksi uusi eversti ja reservin majuri – katso tästä kaikki ylennyksen saaneet

HS: Ulkoministeriön konsulipäällikkö syyttää ministeri Haavistoa pelolla johtamisesta

Linnassa juhlistetaan luotettavan tiedon välittämistä – Niinistön mukaan nykyaika on omiaan luomaan tilaa puolitotuuksille ja valheille

Liput nousevat salkoon 102-vuotiaalle Suomelle – valtakunnallinen paraati marssii Tampereella

Professori: Poliisilla ei ole vain oikeus, vaan velvollisuus aktiivisesti torjua uusnatsijärjestön toimintaa – kokoontumisen vapaus ei ole rajoittamaton oikeus

612-kulkue, Soldiers of Odinit ja natseja vastustavat ryhmät osoittavat tänään mieltään Helsingissä

Ulkoministeriön virkamiesjupakka sai alkunsa jo syyskuussa

Työnantajat sitouttavat nyt työntekijöitä sairauskuluvakuutuksilla – jo joka viidennellä suomalaisella on sellainen

Hornetit jylisevät lauantaina: Jyväskylässä muistetaan eversti Kannista ja Rovaniemellä kapteeni Degermania – Ilmavoimat kunnioittaa tilaisuuksia ylilennoilla

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.