Helsinki-Vantaan kakkosterminaalin oireita aiheuttaneesta hajusta tuloksia aamulla

Helsinki-Vantaan T2-terminaalin oudon hajun selvittämiseksi aloitetut mittaukset ja näytteenotot jatkuvat aamuyöhön, kertoo pelastuslaitos. Tuloksia saadaan pelastuslaitoksen mukaan aamulla.

Tällä hetkellä oireita mahdollisesta altistumisesta on saanut 27 ihmistä. Heistä kaikki kuuluvat lentoaseman henkilökuntaan. Oireita saaneet työskentelivät turvatarkastuksessa ja Finnairin palvelutiskeillä. Yhteensä 12 ihmistä on käynyt sairaalassa tarkastuksessa. Pelastuslaitoksen mukaan kenenkään oireet eivät ole olleet vakavia. Kaikki sairaalassa käyneet ovat päässeet kotiin.

Päivystävä palomestari Arto Latvala kertoo tiedotteessa, että tällä hetkellä ei ole varmaa tietoa henkilökunnan oireiden syystä.

Latvalan mukaan Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen johtokeskuksessa pidetään aamulla palaveri, jossa selviää mittauksien ja otettujen näytteiden tuloksia. Viranomaiset tiedottavat asiasta seuraavan kerran aamulla.

Pelastuslaitos tyhjensi eilen T2-terminaalin, kun se sai hälytyksen oudosta hajusta terminaalissa yhden aikaan päivällä. Terminaali avattiin jälleen neljän aikaan iltapäivällä.

Pelastuslaitoksen mukaan lentoasema toimii jo normaalisti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.